Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Renault Grand Scenic
  Monovolumen a la grande


Nakon novih Mégane Berline i Coupéa, Renault nastavlja s pomlađivanjem game u najvećem segmentu vozila u Europi s Novim Grand Scénicom.

Uz mnoštvo prednosti na kojima se temeljio uspjeh prve dvije generacije, Novi Grand Scénic nudi još više udobnog prostora za svoje putnike uz ponašanje na cesti dostojno berline. On koristi cjelokupno iskustvo proizvodnje kompaktnih jednovolumena tvornice Renault u Douaiju (Francuska), povijesnom proizvodnom pogonu Scénica. Novi Grand Scénic će biti dostupan u verziji s 5 i 7 sjedala.

 

Tipičan Renault dizajn

Njegove proporcije i velike ostakljene površine (od 3,60 m² do 5,10 m² s pomičnim panoramskim krovom) najavljuju prostranost i udobnost za putnike. Stražnja svjetla u obliku bumeranga sastoje se od « svjetlosne zavjese », tehnološkog svjetlosnog potpisa jedinstvenog za Novi Grand Scénic. Njihove linije protežu se prema prednjem dijelu vozila i nastavljaju se karakterističnom linijom na bokovima koja čini cijeli profil dinamičnim. Ovo je kretanje naglašeno strmim krovom i nagibom stražnjeg vjetrobranskog stakla. Osim robusnog stila, Novi Grand Scénic predstavlja i veliku kvalitetu završne obrade u rezanim dijelovima i odabiru materijala. Odaje utisak robusnosti i kvalitete izražen zaobljenim prednjim krilima i solidnim ramenima. Komande neophodne za vožnju i boravak u automobilu grupirane su oko upravljača i na središnjoj konzoli kako bi oslobodile što više prostora za putnike i učinile ga ugodnim za boravak. Posebna je pažnja također pridana kvaliteti materijala i spojeva u unutrašnjosti od prve razine opreme: komandna ploča ima mekanu oblogu.

 

4 i pol metra

Uz dužinu od 4 560 mm ili 70 mm više od svog prethodnika, Novi Grand Scénic može udobno smjestiti 5 ili 7 putnika. Osmišljen je kako bi učinio boravak u automoblu što ugodnijim za sve putnike. Osim uspješnih prednosti iz Scénica I i II, nudi još više prostora, udobnosti i pretinaca. Povećanje međuosovinskog razmaka (2 770 mm ili + 34 mm u usporedbi s Grand Scénicom II) daje više prostora putnicima u 2. redu sjedala. Prostor za koljena najbolji je u kategoriji sa 275 mm. Nadalje, svojom visinom do stropa od 842 mm (+ 54 mm) i prostorom za koljena od 102 mm (+  27 mm), Novi Grand Scénic je najraskošniji kompaktni jednovolumen sa 7 mjesta za putnike u 3. redu sjedala. Tamo se udobno mogu smjestiti dvije odrasle osobe visoke do 1,75 m zahvaljujući najboljem položaju sjedala u segmentu.

 

Mjesta ima za sve

Novi Grand Scénic nudi najveći obujam pretinaca na tržištu, do 92 litre raspodijeljene po kabini. Ovi praktični i inteligentni pretinci dostupni su na raznim mjestima. S obujmom prtljažnika od 752 dm3 (+ 33 dm3 zahvaljujući prostoru za set za popravke), niskim tovarnim pragom (614 mm) i širokim otvorom (1 059 mm), Novi Grand Scénic (5 mjesta) pokazao se osobito praktičnim. Verzija sa 7 mjesta ima 702 dm3 obujma prtljažnika, odnosno 10% više nego Grand Scénic II, što predstavlja prostor za još jedan kofer. Kod utovara glomaznih predmeta, pokrov za prtljagu se „pametno“ i brzo sprema u pretinac predviđen za tu svrhu. Novi Grand Scénic također je prvi jednovolumen koji je opremljen zvučnom i vizualnom pomoći pri parkiranju s kamerom za vožnju unatrag.

 

Motori

Na našem tržištu se komercijaliziraju sljedeći diesel motori: dCi 105 i dCi 130. Interval zamjene ulja je udvostručen (svakih 30 000 km), a remen distribucije treba zamijeniti svakih 160 000 km (u usporedbi s ranijih 120 000 km). Novi Grand Scénic na našem tržištu nudi 3 tipa benzinskih motora, među kojima je novi TCe 130 (Turbo Control efficiency). Novi benzinski motor 2.0 16v razvija 140KS (103 kW) pri 6 000 okr/min i ima okretni moment od 195 Nm pri 3 750 okr/min. Spojen je s prijenosom CVT (Continuously Variable Transmission), s kontinuiranom varijabilnošću, nastalim u okviru Alijanse Renault-Nissan. Intervali zamjene ulja i filtera kod novog motora TCe 130 su svakih 30 000 km (ili svake dvije godine). Filter za zrak i svjećice treba zamijeniti svakih 60 000 km (ili svake četiri godine), a remen za pokretanje dodatnih agregata svakih 150 000 km (ili svakih šest godina).

 

Obnovljena gama

250 milijuna eura uloženo je u tvornicu u Douaiju za dolazak Novog Grand Scénica i Scénica. Uz lansiranje krajem svibnja 2009. g. Novi Grand Scénic je treći automobil iz programa Novi Mégane koji dolazi nakon Beline i Coupea koji su izašli u studenome 2008. i siječnju 2009. S dolaskom Novog Scénica i Novog Mégana Grandtour na europska tržišta u drugoj polovici ove godine, Renault će imati obnovljenu skoro cijelu ponudu u manje od godinu dana. Početna cijena novog Grand Scenica iznosi 141.900 kuna za model s Authentique opremom i 1.6 110 KS benzinskim motorom.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik