Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Mercedes-Benz S-klasa redizajn + Hybrid
  Prvi hibridni model


Četiri godine nakon lansiranja posljednje generacije S-klase i 270.000 prodanih primjeraka, Mercedes-Benz predstavlja facelift najprodavanije luksuzne limuzine na svijetu.

Još dinamičnijeg dizajna, izvanredne udobnosti i s mnogobrojnim tehnološkim inovacijama, S-klasa postavlja nove standarde u autoindustriji i ostaje lider u premium segmentu. Mercedes-Benz to potvrđuje s novim modelom S 400 HYBRID, prvim serijskim automobilom opremljenim hibridnim pogonom s litij-ionskom baterijom. To je ujedno pionirski i vizionarski korak Mercedes-Benza prema potpunoj elektrifikaciji automobila. Kombinacija unaprijeđenog V6 benzinskog motora i kompaktnog hibridnog modula čini novi S 400 HYBRID najekonomičnijom luksuznom limuzinom na svijetu. Potrošnja goriva od 7,9 litara na prijeđenih 100 kilometara i emisija CO2 od samo 186 grama po kilometru čine novi S 400 HYBRID najčišćim automobilom u premium segmentu.

 

8 motora i hibrid

Uz S 400 HYBRID, S-klasa nudi i izbor između 8 motora: dva dizelska i šest benzinskih motora sa šest, osam ili dvanaest cilindara. Uz poboljšanu aerodinamiku, nove gume s manjim trenjem, modificiranim upravljačem i automatskim mjenjačem 7G-TRONIC, Mercedes-Benzovi stručnjaci smanjili su potrošnju goriva i emisiju štetnih plinova za sedam posto. Dizelski su motori 6-cilindarski S 350 CDI BlueEFFICIENCY (173 kW/235 KS) i 8-cilindarski S 450 CDI (235 kW/320 KS). Mercedes-Benz je postigao zavidnu efikasnost sa savršeno skrojenim paketom BlueEFFICIENCY koji uključuje 7G-TRONIC automatski mjenjač. Benzinski su motori: 6-cilindarski S 350 (200 kW/272 KS) i dva 8-cilindarska motora: S 450 (250 kW/340 KS) te S 500 (285 kW/388 KS). U samom je vrhu ponude i dalje 12-cilindarski biturbo S 600 (380 kW/517 KS), koji ovu luksuznu krstaricu ubrzava do 100 km/h za samo 4,6 sekundi. Svi se modeli po želji mogu opremiti najnovijom generacijom Mercedes-Benz 4MATIC pogona na sva četiri kotača. A za još snažnije performanse tu su modeli Mercedes-AMG: S 63 AMG s V8 motorom koji razvija 386 kW/525 KS i S 65 AMG s 12-cilindarskim motorom koji razvija impresivnih 459 kW/612 KS.

 

Vidi, osjeća, reagira

Kombinacija ultramodernih sigurnosnih sustava i asistenata pretvara S-klasu u „inteligentnog partnera“ koji vidi, osjeća, refleksno reagira na kritične situacije i postupa samostalno upozoravajući na nesreću ili smanjujući njezine posljedice. Prvi put Mercedes-Benz koristi kamere u tim sustavima, koje motre situaciju ispred vozila i prate okolinu automobila te prepoznaju kritične situacije. Izvrstan je primjer sustav adaptivnih dugih svjetala koji uz pomoć kamere na vjetrobranskom staklu automatski prilagođava intenzitet, dužinu i širinu svjetlosnog snopa u trenutku kada naiđe vozilo iz suprotnog smjera te kada se vozač približi vozilu ispred sebe.

 

Još sigurnije

Asistent održavanja smjera sustav je koji upozorava na nenamjerno napuštanje prometnog traka. Kad sustav prepozna da vozilo napušta trak, vibracije upravljača upozoravaju na to vozača. Novi sustav praćenja pozornosti koji nadgleda pozornost vozača i upozorava ga u slučaju umora, opremljen je visokoosjetljivim senzorima koji prate više od 70 pokazatelja umora kod vozača tijekom vožnje. Mercedes-Benz je poboljšao asistent vidljivosti za noćnu vožnju specijalnim detektorom za pješake: čim asistent vidljivosti za noćnu vožnju prepozna pješake ispred vozila, oni se optički istaknu na ekranu, čime se poboljšava efekt upozorenja. Radarski sustavi mogu podržati vozača u slučaju kočenja u nuždi. Njihovi senzori povezani su sa sustavom Brake Assist PLUS ili asistentom kočenja koji automatski izračuna kočni pritisak kako bi se spriječio sudar u kritičnim situacijama. Istodobno se vozač akustično i optički upozori. Kada se pritisne papučica kočnice, sustav automatski aktivira izračunati stupanj kočne podrške.

 

Prestiž za punu vreću novaca

Redizajnirana S-klasa na hrvatsko tržište dolazi u srpnju 2009. godine. Mercedes u službenom cjeniku navodi čak 24 različita modela čije cijene počinju od 714 tisuća kuna za S 350 CDI BlueEfficiency pa sve do 2 milijuna 297 tisuća za produženi S 65 AMG L. Dakle, jasno je, ovo nije limuzina za svakoga.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik