Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Opel Insignia OPC
  Najjači Opel


Dinamična i strastvena vožnja dobila je u Opelu novo ime: Insignia OPC. Njen turbobenzinski motor sa 239 kW/325 KS te velikih 435 Nm okretnog momenta čine je Opelovim najsnažnijim automobilom na tržištu.

Ova limuzina visokih performansi dostiže maksimalnu brzinu od 250 km/h (s ograničenjem) te ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 6 sekundi. Obilježavajući desetu godinu postojanja svoje uspješne linije OPC, Opel je opremio Insigniju s puno visoke tehnologije. To je prva OPC varijanta serijski opremljena pogonom 4x4 i električnom blokadom stražnjeg diferencijala. Njegov sustav ovjesa FlexRide posebno je prilagođen kako bi vozačima OPC-a pružio što aktivnije iskustvo vožnje.

 

Sportski izgled

Automobil izgleda posve u skladu sa svojim performansama - s otvorima za zrak na prednjem odbojniku u obliku tigrovog zuba, integriranim stražnjim spojlerom te posebno dizajniranim 19-colnim OPC kotačima. Satenska kromirana završna obrada te dojmljiva dvostruka ispušna cijev integrirana u stražnji odbojnik dodatno povećavaju privlačnost ovog automobila.

 

Posebna sjedala

Dizajneri su u unutrašnjosti stvorili sportski ambijent i to zahvaljujući tamnim detaljima, jedinstvenim Recaro prednjim sjedalima, posebnom mjenjaču te upravljaču kakav se viđa kod sportskih automobila. Ploča s instrumentima svijetli crveno kada vozač u sustavu FlexRide odabere način OPC, prebacujući automobil u njegov najsportskiji način rada. Prednja sjedala Recaro s četverostrukom potporom kralješnice te produženom plohom za sjedenje prva su sjedala visokih performansi u klasi, koja su dobila cijenjeni certifikat izvrsnosti od nezavisnih stručnjaka u području ortopedije okupljenih pod imenom Aktion Gesunder Rücken (Akcija za zdrava leđa).

 

Prvi puta 4x4

Prvi put jedan OPC model dolazi opremljen prilagodljivim pogonom 4x4, s elektroničkom blokadom stražnjeg diferencijala (eLSD). Elektronički sustav za upravljanje pogonom u svakom trenutku omogućava optimalnu raspodjelu snage na kotačima, ovisno o prianjanju, prema sportskoj filozofiji OPC modela. Elektronički sustav FlexRide prilagođuje ovjes i ostale funkcije vožnje željama vozača. Vozači mogu izabrati program Standard. S performansama prilagođenim svakodnevnoj vožnji, ili poseban način rada Sport, kad se ovjes ukruti radi smanjenja naginjanja karoserije i povećanja agilnosti. Kada se odabere način vožnje OPC, automobil ulazi u novu dimenziju: upravljanje postaje izravnije, papučica gasa dobiva brži odzivom, a postavke podvozja pripremaju se za vrhunske performanse. Instrumenti poprimaju crveno pozadinsko osvjetljenje.

 

HiPerStrut

Nova konstrukcija prednjeg ovjesa High Performanse Strut (HiPerStrut) značajno je unapređenje klasične McPhersonove koncepcije te je posebno prilagođena sportskom pogonskom sustavu 4x4 i karakteru vožnje. Omogućava najbolju stabilnost i osjećaj kontrole automobila, bez negativnog utjecaja pogonskog momenta na upravljivost. To je iznimno važno za vozna svojstva i preciznost upravljanja kod sportske vožnje, jer omogućava potpunu sigurnost i kontrolu Insignije OPC, uz povećanje brzine ulaska i izlaska iz zavoja i veći užitak vožnje.

 

Brembo i Pirelli

Insignija OPC je opremljena sportskim Brembo kočnicama, s perforiranim prednjim diskovima promjera 355 mm, četveroklipnim čeljustima i visokoučinkovitim kočnim pločicama. Nakon intenzivnog testiranja na brzim prometnicama i testnoj stazi Nürburgring Nordschleife, inženjeri Opel Performance Centera u Rüsselsheimu odabrali su gume Pirelli P Zero 245/40, na 19-colnim aliminijskim naplacima. Moguća je naručiti i 20-guma 255/35 na 20-colnim naplacima.

 

I Remus

Insignia OPC postiže najveću brzinu od 250 km/h (elektronički ograničenu) te ubrzava do 100 km/h u samo 6 sekundi. I elastičnost je fascinantna: u samo 7,1 sekundu ubrzava od 80 na 120 km/h u petom stupnju prijenosa.  OPC verzija 2.8 V6 Turbo motora snage 239 kW/325 KS daje maksimum zahvaljujući specifičnoj kalibraciji sustava za upravljanje motorom, tlakom prednabijanja od 0,9 bara te prerađenim ispušnim sustavom sa značajno smanjenim protupritiskom. Ispušni sustav kojeg su razvili stručnjaci tvrtke Remus izrađen je od nehrđajućeg čelika te je 20 posto lakši od standardnog. Kako je zvuk vrlo važan za dojam kojeg ostavlja motor, Opelovi su inženjeri za akustiku razvili nove središnje i stražnje prigušivače.

 

Od 316.000 kn

OPC varijanta europskog automobila godine može se naručiti po cijenama od 316.000 kuna za četerovratnu, 318.000 kuna za peterovratnu te 327.000 kuna za karavansku izvedbu Sports Tourer.

 

* više fotografija pogledajte u našoj galeriji
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik