Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Lexus RX450h
  Još bolji „King-Size“ hibrid


Druga generacija pogona Lexus Hybrid Drive kombinira 10% povećanja snage motora s najnižom potrošnjom goriva za crossover visoke klase od 6,3 l/100 km i emisijom CO2 od samo 148 g/km.

Nakon prvog izlaska na tržište 2005. godine modela RX 400h, novi Lexus RX 450h uvodi drugu generaciju pogona na bazi tehnologije Lexus Hybrid Drive u proizvodni program RX. Novi, potpuno hibridni crossover uzdanica proizvodnog programa RX visokih performansi, koja sada proživljava svoju treću generaciju kao najprodavaniji SUV model na svijetu. Stvarna učinkovitost Lexus Hybrid Drive sustava modela RX 450h je značajno poboljšana, sa 10% većom snagom motora, 23% manjom potrošnjom goriva, 30% većom učinkovitosti goriva po hladnom vremenu, te smanjenjem emisije CO2 bez premca.

 

Napredni hibridni pogon

Za razliku od blagih hibrida koji koriste dodatni električni motor samo za povećanje performansi benzinskog motora, RX 450h je serijsko/paralelno, potpuno hibridno vozilo koje može raditi i samo na benzin i samo na struju, kao i na kombinaciju oba sustava. Osigurava sve prednosti uštede energije serijskih hibrida u kombinaciji sa svim prednostima paralelnih hibrida. Zajedničko sa svojim prethodnikom model RX 450h ima serijsku/paralelnu konfiguraciju potpuno hibridnog pogona, koristeći vrlo učinkovit V6 benzinski motor i dva snažna električna motor, koji djeluju zajedno za osiguranje "inteligentnog" električnog pogona na sva četiri kotača.

 

Jači benzinac

Na bazi 3,5 litrenog pogonskog agregata DOHC iz modela RX 350, V6 benzinski motor je posebno prilagođen za hibridni pogon. Posjeduje neka tehnička poboljšanja koja su mu zajednička s modelom RX 350, a to su povećanje izlazne snage na maksimalnih 183kW/249 DIN KS@6000 o/min i zakretni moment od 317 Nm @4800 o/min. Osim toga, preuzima i tri prva Lexus hibridne tehnologije – Atkinson motor s unutarnjim sagorijevanjem, Elektroventil povrata ispušnih plinova (EGR) i Obnavljanje ispušnih plinova (EHR)- za optimizaciju potrošnje goriva sustava s pogonom Lexus Hybrid Drive.

 

Ukupno 299 KS

Novi sustav hibridnog pogona na modelu RX 450h znatno je poboljšan po pitanju upravljivosti, povećanjem maksimalnog okretnog momenta električnog motora i novom strategijom upravljanja brzinama AI-SHIFT za optimalnu učinkovitost motora.  Tri nova načina rada za vožnju, ECO, EV i za snijeg SNOW, dodatno poboljšavaju potrošnju goriva hibridnog sustava i vozne performanse. EV način rada iziskuje potpuno hibridnu tehnologiju sustava Lexus Hybrid Drive i nije dostupan vozačima blagih hibridnih vozila, a omogućava vožnju samo na električni motor, s minimalnom razinom buke i emisijama CO2 i NOx. S ukupnom izlaznom snagom od 220 kW/299 DIN KS, poboljšani Lexus Hybrid Drive osigurava modelu RX 450h postizanje maksimalne brzine od 200 km/h. Putem stalno promjenjivog prijenosa lako ubrzava od 0-100 km/h za samo 7,8 sekundi i od 0-400 m za 15,9 sekundi. Suprotno tome, RX 450h osigurava najmanju potrošnju goriva na svijetu u segmentu crossover vozila visoke klase, te u kombiniranoj vožnji troši samo 6,3 l/100 km, i ima jako malu emisiju CO2 od samo 148 g/km.

 

Pun tehnologije

Novi RX 450h na cestu izlazi kao najnapredniji crossover u najkompaktnijem mogućem pakiranju. 10 mm duži, 40 mm širi, 15 mm viši i s međuosovinskim razmakom 20 mm većim od svog prethodnika, promjene dimenzija zadržane su u minimalnim razmjerima kako bi se očuvala pokretljivost prikladna za gradsku vožnju, te kako bi model RX 450h zadržao svoj, vodeći u klasi, radijus okretanja kotača od 5,7 m. Sa brojnim naprednim funkcijama, sasvim novi dizajn kokpita za vozilo crossover dijeli armaturnu ploču u dva odvojena dijela: gornji dio, područje za prikaz na kojem se nalaze zaslon za projiciranje informacija na armaturnu ploču – „Head-Up Display“ i višefunkcijski LCD zaslon 8”, smješten na idealnoj udaljenosti za savršenu preglednost i donji dio, radno područje, na kojem se nalaze komande sustava kao što su višenamjenski prekidač na kolu upravljača i „Daljinsko upravljanje na dodir“.

 

Miš kao na PC-u

U novi Lexus Sustav za navigaciju ugrađen je inovativni, višefunkcijski sustav daljinskog upravljanja na dodir - Remote Touch, koji djeluje na istom principu kao miš računala. S funkcijom brže povratne reakcije za veću osjetljivost na pokrete, omogućava jednostavan, brz i intuitivan rad, a korisnici mogu brzo upravljati kursorom i jednostavno prelaziti preko 8” LCD višenamjenskog zaslona u boji, za pristup sustavima za podešavanje audio sustava, sustava za navigaciju, klima uređaja, telefona i postavki vozila na novom modelu crossover.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik