Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Citroen Revolte
  Ljuti Francuz


S konceptnim automobilom REVOLTe, malim chic gradskim automobilom, CITROËN još jednom pokazuje da je marka koja se odlikuje odvažnošću.

Kompaktni gradski automobil REVOLTe vješto izbjegava zamke u gustom gradskom prometu i ruši mit koji se tradicionalno odnosi na male automobile. Odvažan i chic, predstavlja luksuz s primjesom odvažnosti, tehnologiju obilježenu glamurom i dinamičnost punu živahnosti. Blistave i sjajne boje, svilenkaste i baršunaste tkanine, nježni i rafinirani materijali, REVOLTe putnike odmah podsjeća na žensku kutiju s nakitom ili kozmetikom… iznimno elegantnu i smionu! Živahan i okretan, REVOLTe se okrenuo budućnosti jer je za vrstu pogona odabrao hibrid na punjenje. Stavljajući elektriku u prvi plan, ova tehnologija s izvrsnim ekološkim svojstvima tom konceptnom automobilu osigurava i agilnost.

 

Razigran

Sivilu, konformizmu i beživotnosti u REVOLTeovu svijetu nema mjesta. On se odlikuje osobnošću i karakteristikama koje grad ispunjavaju bojom kao što to on čini u svijetu luksuza. Općenito, REVOLTe je odraz svog vremena. Povećani urbani razvoj, promjena načina komunikacije i višestruke mogućnosti mobilnosti pokazuju kako su mali automobili potrebni u praćenju važnog razvoja. Mali automobil je i povlašteno ogledalo evolucije društva i načina života jer neprestano mijenja svoj status i proširuje svoje područje djelovanja: on je štedljivo vozilo, drugi automobil u obitelji, prijevozno sredstvo ili pak modni dodatak koji privlači pozornost i utjelovljuje posvemašnju odvažnost. Takav automobil predstavlja izuzetno plodno tlo za razvoj automobilske industrije.

 

Manji od C3

REVOLTe je funkcionalno vozilo manjih dimenzija, koje daje prednost živahnosti i okretnosti, a svojim dimenzijama (3,68 m dužine, 1,73 m širine i 1,35 m visine), kao i svojom intenzivnom sjajnom ljubičastom bojom koja ga krasi odudara od strogih pravila tradicionalnog luksuza. Nizak automobil koji odlično leži na svoja četiri kotača, REVOLTe odlučan je u namjeri da se sučeli sa svim zaprekama u gradskom prometu. Taj dojam potvrđuju i dimenzije njegove siluete.  Bilo da se radi o njegovim širokim unutarnjim blatobranima, okruglom poklopcu motora ili obliku bočnih stranica koje prate zaobljenu liniju krova, REVOLTe odlikuju mišićave snažne linije spremne  na skok.

 

Luksuzne sofe

Vrata s obrnutim otvaranjem olakšavaju ulazak u vozilo i otkrivaju višebojni unutarnji prostor koji svojim bojama podsjeća na paletu šminke. Ovaj neuobičajen potez, koji objedinjuje žive boje i automobile više klase, potvrđuje smionu kreativnost CITROËNA. Kao što je to nekoć učinilo konceptno vozilo Hypnos, REVOLTe jasno pokazuje želju za izlaskom iz tradicionalnih okvira luksuza. Glavne sastavnice kabine tog konceptnog automobila jesu crna koža, mekani baršun jarke crvene boje i sjajni aluminij. Klasičnim materijalima poput drva i uobičajenim bojama ovdje nema mjesta pa je ambijent u REVOLTeu nadasve smion i luksuzan. REVOLTe se odlučio za kabinu u lounge stilu s tri sjedala koja su po svojim dimenzijama sličnija namještaju u stanu.

Prostor namijenjen putnicima sastoji se od suvremeno oblikovane lounge sofe čije se meke linije protežu cijelim stražnjim prostorom REVOLTea kao i područjem koje je obično namijenjeno suvozaču. Na tom mjestu jedan od stražnjih putnika može ispružiti noge i doživjeti osjećaj ugodnog i luksuznog prostora.

 

Hibrid

Motor REVOLTea također dijeli filozofiju konceptnog automobila u pogledu tehnologije, sofisticiranosti i ekologije. U misiji koja cijeli automobilski svijet okreće u smjeru «potpune elektrike», REVOLTe se ističe hibridnim pogonskim sklopom na punjenje, koji se čini jednako vjerojatan koliko i uvjerljiv. Taj hibridni pogonski sklop koji se puni u električnom načinu vožnje ne ispušta nimalo CO2, jamči tišinu u unutrašnjosti vozila i vrlo visoku udobnost u vožnji. Nasljednik Spačeka, REVOLTe preispituje sve njegove karakteristike i sustavno mijenja vrijednosti s početka mita koji Spaček i danas utjelovljuje.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik