Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Dacia Sandero Stepway
  Sada i za avanturu


Povišena udaljenost od tla, zaštitne letvice sprijeda/straga i mat kromirani pragovi, uzdužni krovni nosači i kromirana ispušna cijev čine Daciju Sandero Stepway vozilom uvijek spremnim na avanturu.

Dacia Sandero Stepway također je zadržala prednosti koje su se pokazale uspješnima na njegovom prethodniku, Sanderu: neosporan odnos cijene i prostornosti (5 odraslih putnika visokog stasa može se udobno smjestiti u vozilo, prtljažnik obujma od 320 do 1.200 dm3 VDA) kao i besprijekorna i prepoznata pouzdanost. Dacia Sandero Stepway je, u Hrvatskoj, u ponudi s benzinskim motorom 1.6 MPI 90 KS i dizel motorom dCi 70 KS.

 

Eko Rumunjka

Stepway se proizvodi u tvornici s certifikatom ISO 14 001 u Pitestiju (Rumunjska), a sadrži više od 5% recikliranih plastičnih dijelova dok je moguće reciklirati do 95% vozila na kraju vijeka trajanja. Nadalje, Dacia Sandero Stepway dCi 70 ima emisiju CO2 ograničenu na 140g/km zbog čega zadovoljava uvjete za potpis Dacia eco². Kao na svim vozilima game Dacia u Europi, Dacia Sandero Stepway ima jamstvo u trajanju od 3 godine ili 100 000 km.

 

I za blaži off-road

Zahvaljujući svom terenskom izgledu, Dacia Sandero Stepway je vozilo stvoreno za avanturu. Udaljenost od tla veća za 20 mm u odnosu na berlinu Sandero, dvobojni odbojnici sprijeda i straga (crni i u boji karoserije) u koje se umeću mat kromirane letvice sprijeda i straga, svjetla za maglu, kao i uzdužni krovni nosači (crni i mat kromirani) čine Daciju Sandero Stepway udobnim vozilom za sve vrste cesta. Ukupna dužina vozila iznosi četiri metra.

 

Posebne presvlake

U unutrašnjosti, posebne crne presvlake s bijelim prošivima, kao i različiti dijelovi sive boje (prednji dio središnje konzole, uvodnici zraka, rub upravljača, kvake na vratima) predstavljaju detalje kojima se Stepway razlikuje u odnosu na obični Sandero. Nekada je za Daciju bilo nezamislivo bilo kakvo dodatno uljepšavanje kabine ali vremena se mijenjaju. Ovo vozilo s karakterom ima oznaku « Stepway » na prednjim vratima, kao i na kromiranim pragovima prednjih vrata, a može se dodatno uljepšati ukrasnim trakama na stražnjim bočnim blatobranima. Na osnovi izvedbe Ambiance (opremljene centralnim zaključavanjem vrata, servo upravljačem …), Dacia Sandero Stepway nudi, osim posebnih elemenata dizajna, i opremu za udobnost poput stražnje sklopive klupe 1/3 – 2/3 ili svjetala za maglu za poboljšanu vidljivost noću ili kada je maglovito. U serijskoj opremi su dostupne 3 metalik boje: siva Platine, siva Comète i crvena de Feu.

 

Sigurnost

Što se tiče sigurnosti, Dacia Sandero Stepway ima sustav ABS Bosch 8.1 s elektronskim razdjelnikom sile kočenja (EBV) i sustavom pomoći pri naglom kočenju (AFU) kao i zračni jastuk za vozača i suvozača. Dacia Sandero Stepway nudi robusnost i kvalitetu vozila platforme B0 kao i brojne sustave protiv pohrđavanja (zaštita od udaranja kamenčića o podvozje, pragove i blatobrane, ubrizgavanje voska u šupljine …).

 

Dva motora

Benzinski 1.6 MPI 90 KS i dizel motor dCi 70 KS, dva motora koja su se dokazala na drugim vozilima game. S kontroliranom potrošnjom od 7.6 l/100 km odnosno 5.3 l/100 km (u mješovitoj vožnji), Dacia Sandero Stepway s motorima 1.6 MPI i dCi 70 potvrđuje svoju privlačnost. Zahvaljujući emisiji CO2 od samo 140 g / km, Dacia Sandero Stepway dCi 70 ima potpis Dacia eco².

 

Blizanka

Dacia Sandero Stepway je europska verzija Renaulta Sandero Stepway, jednog od najnovijih modela game Renault u Brazilu, proizvedenog u tvornici Curitiba (Brazil). Više od 80% dijelova posebno razvijenih za Daciju Sandero Stepway (poput krovnih nosača, odbojnika sprijeda / straga …) zajednički su s verzijom za južnoameričko tržište, Renault Sandero Stepway. Cijena za model s benzinskim motorom iznosi 76.000 kn, a s dizelskim 87.100 kn.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik