Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Audi A5 Sportback
  Povećanje mlade obitelji


Audi predstavlja sasvim novi koncept – Audi A5 Sportback. Model s pet vrata s dugim, elegantnim stražnjim krajem objedinjuje najbolje od različitih tipova vozila: emocije i eleganciju modela kupe, udobnost limuzine i praktičnost karavana.

Sportback se pridružuje modelima Coupe i Kabriolet, kao treći član obitelji modela A5. Kupe s pet vrata ima vrlo elegantne linije. 36 milimetara je niži od modela A4 Sedan; s kratkim prednjim prevjesom, dugim međuosovinskim razmakom, većim tragom kotača i četiri vrata bez okvira s tankim linijama stakla, što je zasigurno prava slika sportske elegancije. Dugačak je 4,71 metar i širok 1,85 metara, a visok samo 1,39 metara. S dugim međuosovinskim razmakom od 2,81 metra, kratkim prevjesima i širim tragom kotača sprijeda i straga, A5 Sportback izgleda moćno na cesto.

 

Stakla bez okvira

Unutrašnjost je prostrana, a osigurava udobnost na sva četiri sjedala. Vrata velikog prtljažnog prostora skladno su uklopljena u dugi, zašiljeni stražnji kraj s plosnatim stražnjim nosačima krova; rub spojlera dodatno naglašava taj izgled. Dugačka vrata se širom otvaraju za jednostavan ulazak i izlazak iz vozila, a automobil ima onaj jedinstveni, coupe štih: sva četiri stakla su bez okvira. Zapremnina prtljažnog prostora je 480 litara  što je gotovo jednako kao na modelu A4 Avant, a povećava se na 980 litara, dok su stražnja sjedala preklopljena. Svi modeli opremljeni su sustavom za obnavljanje energije koji obnavlja energiju prilikom kočenja i usporavanja, te ju privremeno pohranjuje u akumulator.

 

Vrhunska motorizacija

Audi trenutno ima u ponudi tri benzinska i tri TDI motora, a još tri motora izlaze sredinom 2010. Benzinski motori – dvolitreni TFSI snage 132 kW (180 KS) ili 155 kW (211 KS) i 3,2-litreni V6 snage 195 kW (265 KS) – opremljeni su Audi valvelift sustavom za promjenjivo upravljanje otvaranjem ventila. Inteligentna tehnologija povećava performanse dok istovremeno smanjuje potrošnju goriva. 2,0 TDI razvija snagu od 125 kW (170 KS) a prosječna potrošnja mu je malih 5,2 litre goriva na 100 km. Opremljen je sustavom start-stop (za pokretanje i zaustavljanje motora), što dodatno smanjuje potrošnju goriva u gradskoj vožnji. 2,7-litreni TDI motor sa 140 kW (190 KS) osigurava još više snage. Motor 3,0 TDI, koji je opremljen i S tronic mjenjačem, ostvaruje impresivnu snagu od 176 kW (240 KS).

 

Odličan pogon

Poput tri benzinska motora, najjači dizelski motor svoju snagu prenosi preko stalnog pogona na sve kotače quattro. Dva najsnažnija motora dostupna su u dodatnoj opremi s novo razvijenim sportskim diferencijalom, koji promjenjivo raspodjeljuje snagu na stražnje kotače i osigurava veću dinamičnost, veći užitak vožnje i veću sigurnost. Dva TDI modela s pogonom na prednje kotače – 2,0 TDI i 2,7 TDI – te model 2,0 TFSI (132 kW/180 KS) mogu se pohvaliti drugom Audi inovacijom: sustav za stabilizaciju ESP s elektroničkom blokadom prednjeg diferencijala koji povećava spretnost i sprječava preupravljanje.

 

Napredni sustavi

Čitav niz inovativnih sustava za pomoć u vožnji čine vožnju još opuštenijom, udobnijom i sigurnijom. Prilagodljivi tempomat koristi radarsku tehnologiju za održavanje udaljenosti od automobila ispred vas. Ugrađeni Audi braking guard sustav osiguravaju vozaču upozorenje u slučaju neizbježnog sudara, te pomaže pri kočenju. Audi side assist sustav za pomoć pri promjeni voznog traka koristi radare za sigurniju promjenu voznog traka. Audi lane assist sustav pomaže vozaču da ostane u svom prometnom traku. Audi napredni sustav za pomoć pri parkiranju koristi kameru za vožnju unazad za prikaz područja iza automobila na zaslonu u vozilu.

 

Dva S paketa

Audi je sastavio dva S line paketa opreme za kupce s izraženim sportskim ukusom. S line paket opreme predstavlja kombinaciju tvrđeg ovjesa i niže karoserije s većim kotačima. Dodaci u unutrašnjosti uključuje sportska sjedala presvučena tkaninom ili kožom, sportsko kolo upravljača presvučeno posebnom kožom, ručicu mjenjača presvučenu kožom, dekorativne umetke od mat aluminija i tepihe u boji unutrašnjosti. S line oznake nalaze se na odbojnicima, pragovima vrata i mnogim dijelovima u unutrašnjosti. Posebne boje karoserije Monza Srebrna i Misano Crvena također su dostupne uz S line paket opreme. Uz Audi S line paket opreme dostupan je i S line exterieur paket. Njegovi najznačajniji elementi su jedinstveni dizajn branika i karakteristični ukrasi na bočnim usisnicima zraka, na difuzoru i na ispušnim cijevima. Pragovi obojani u boju karoserije i S line oznake na oblogama pragova vrata i prednjim odbojnicima zaokružuju paket.

 
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik