Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Renault Fluence
  Zamjena za Megane berlinu


Fluence ima za cilj postati najprivlačnije vozilo u klasi. Početak prodaje najavljen je za jesen 2009. godine.

Nova trodijelna berlina dužine od 4,62 m pozicionira se, svojom veličinom i opremom, između segmenta kompaktnih obiteljskih vozila (segment C) i srednjeg višeg segmenta. Fluence je vozilo na koje se lako naviknuti zahvaljujući ergonomičnosti i jednostavnim sučeljima. U unutrašnjosti, svaki vozač će moći pronaći položaj u vožnji koji mu odgovara zahvaljujući brojnim mogućnostima podešavanja, na dohvat ruke. U nekoliko sekundi, moći će podesiti: nagib naslona sjedala i naslona za glavu, naslon sjedala u lumbalnom dijelu, svoj upravljač po visini i po dubini, položaj svoj sjedala koje se može prilagoditi 70 mm po visini (+/- 35 mm) i 240 mm po dužini.

 

Puno prostora u kabini

Osjećaj udobnosti u automobilu je dodatno naglašen visokim vrijednostima prostornosti, u pogledu širine u laktovima sprijeda (1 480 mm) i straga (1 475 mm). Fluence nudi više od 23 litre pretinaca raspoređenih u kabini, uključujući osvijetljeni i hlađeni   pretinac za rukavice od 9 litara, središnju konzolu od 2,2 litre ili pretince u prednjim vratima zapremnine od 2,6 litara po pretincu. Zapremnina prtljažnika od 530 dm3 spada među najbolje u klasi. Pristup je olakšan zahvaljujući niskom utovarnom pragu i širokom horizontalnom otvoru (1.020 mm) uslijed ugradnje jednog dijela stražnjih svjetala na vrata prtljažnika. Djeljiva stražnja klupa 2/3-1/3 omogućava prilagodbu zapremnine prtljažnika potrebama kupca, naročito ako prevozi dugi ili teški teret, zahvaljujući ukidanju limene pregrade između prtljažnika i kabine.

 

Udoban ovjes

Renault Fluence raspolaže šasijom koja ujedinjava učinkovitost, udobnost i užitak u vožnji. Ovjesi su razvijeni kako bi udružili dobru upravljivost i visoku sposobnost filtriranja vibracija i buke. Renault Fluence je opremljen prednjim ovjesom tipa pseudo-McPherson s donjim pravokutnim ramenima, a stražnji ovjes je elastična osovina s programiranim deformiranjem. Električni servo upravljač je identičan onom na Novom Méganeu te nudi savršenu usklađenost između naredbe vozača i odziva sustava, za prirodni osjećaj i napor u vožnji.

 

Bogata ponuda motora

Renault Fluence će raspolagati od lansiranja, ovisno o državi, velikom gamom motora koji udružuju ekonomičnost i užitak u vožnji. Dva benzinska motora od kojih je svaki ponuđen u 2 verzije: 1.6 16v od 110 KS u sprezi s automatskim ili ručnim mjenjačem te 2.0 16v od 140 KS ponuđen s kontinuirano varijabilnim mjenjačem CVT ili ručnim mjenjačem. Dizel motor 1.5 dCi je ponuđen u čak 5 verzija: dCi 85, dCi 90 FAP, dCi 105, dCi 110 FAP3 te dCi 110 FAP u sprezi s novim mjenjačem s dvostrukom spojkom DCT (Dual Clutch Transmission). Na Fluence su primijenjena nastojanja koje Renault poduzima u pogledu smanjenja svakodnevnih troškova korištenja, koji su 20 do 30% manji. Primjerice, intervali izmjene ulja su povećani na 30.000 km ili 2 godine za sve dizel motore (osim dCi 85: 20 000 km ili 1 godina), a klima uređaju više nije potrebno mijenjati tekućinu.

 

Dobro opremljen

Renault Fluence je opremljen sljedećom opremom već od prve razine opreme: ABS s elektroničkim razdjelnikom kočione sile, sustav za pomoć pri naglom kočenju i automatsko uključivanje pokazivača smjera, elektronička kontrola stabilnosti ESC (Electronic Stability Control) s funkcijom Kontrole pod-upravljanja (CSV), kalem za namatanje tritočkovnih sigurnosnih pojaseva sa zatezačem i ograničiteljem zatezne sile na prednjim sjedalima, kalem za namatanje sigurnosnih pojaseva s ograničiteljem zatezne sile na 3 stražnja sjedala, zračni jastuk za vozača, zračni jastuk za suvozača, 2 bočna zračna jastuka za zaštitu prsnog koša i 2 zračne zavjese, upozoravanje na nezakopčani sigurnosni pojas za vozača i suvozača, 2 pričvrščivača Isofix s 3 točke na bočnim sjedalima straga, regulator-ograničivač brzine, nasloni za glavu nove generacije.

 

Tri važna tržišta

Turska, Rusija i Rumunjska tri su najvažnija tržišta za novi model. Naime, ondje Megane berlina niže sjajne rezultate jer takva tržišta jednostavno vole trovolumenske automobile. Jasno, ključna je i cijena no čini nam se kako bi Fluence mogao ostvariti dobar tržišni uspjeh i u Hrvatskoj. Fluence će se proizvoditi u Renaultovoj turskoj tvornici u Bursi, na proizvodnim linijama gdje se radio trovolumenski Megane II.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik