Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Citroen C Zero
  Ajmo na struju!


Nula emisija CO2, nula potrošenog goriva, nula stresa. S modelom C Zero, CITROËN obogaćuje svoju ponudu u segmentu malih automobila s električnim rješenjem koje je u skladu s razvojem društva i načina življenja.

 C Zero je prijedlog čija su potrošnja i emisije CO2 nepostojeće, odnosno rješenje koje je posebno prilagođeno pooštravanju prometnih uvjeta i sve gušćem prometu u gradskim sredinama.

 

Mitsubishi

U prodaji tijekom posljednjeg tromjesečja 2010., CITROËN C Zero, razvijen u suradnji s Mitsubishi Motors Corporation (MMC), predstavljati će uz Berlingo First Electrique drugi prijedlog marke na području električnih vozila. Ova će politika biti upotpunjena i s drugim tehnologijama čiji će sastavni dio biti DS5, prvo hibridno vozilo Citroena ili sustavi Stop&Start druge generacije već od 2010. godine. Suradnja s Mitsubishijem rezultirala je posuđivanjem i vanjskog oblika tako da je C-Zero dizajnom gotovo jednak i-Mievu te srodniku iz PSA grupacije, Peugeot Ionu.

 

Li-ion baterije

«Lansiranje CITROËNA C Zero od velike je važnosti za imidž Marke i ono još jednom potvrđuje naš potpis Créative Technologie, aktivno sudjelujući u smanjenju emisija stakleničnih plinova. C Zero je prijedlog koji je savršeno prilagođen voditeljima voznih parkova u tvrtkama , ali također i privatnim kupcima koji prioritet daju gradskoj vožnji», izjavio je Frédéric Banzet, glavni direktor CITROËNA. Potpuno električno vozilo, CITROËN C Zero je opremljen sinkronim motorom sa stalnim magnetom koji razvija snagu od 47 kW ili 64 KS pri 3000 do 6000 o/min. Njegov najveći okretni moment iznosi 180 Nm, već od 2000 o/min. Snaga se prenosi na stražnje kotače preko jednobrzinskog reduktora. Napajanje motora osiguravaju baterije najnovije generacije, tipa litij-ionske, ugrađene u podnici ispod putničkog prostora. Napajanje u kojem sudjeluje 88 ćelija od 50 Ah (pohranjena energija od 16 kWh) odvija se pod 330 V. U usporedbi s klasičnim tehnologijama, litij-ionska tehnologija omogućuje smanjenje mase baterija uz jednake performanse.

 

6 sati za punjenje

Punjenje baterija CITROËNA C Zero je jednostavno: dovoljno je priključiti kabel za napajanje na utičnicu od 220 V. Za potpuno punjenje potrebno je 6 sati. Također je moguće, putem trofazne utičnice (pod naponom od 400 V) napuniti 80% kapaciteta baterije za samo 30 min. Nadalje, korištenje vozila je također jednostavno: dovoljno je okrenuti kontaktni ključ i zvučno upozorenje potvrđuje da je paljenje obavljeno. CITROËN C Zero se vozi kao bilo koji drugi automobil opremljen automatskim mjenjačem. Tradicionalni mjerač razine goriva ovdje je zamijenjen pokazivačem kapaciteta baterije.

 

Za dnevne potrebe

Vožnju automobilom preko tjedna karakteriziraju kratke dionice koje su u prosjeku kraće od 40 km. 70% tih vožnji čak je kraće od 30 km. CITROËN C Zero je prilagođen da zadovolji tvrtke različitih profila – državnu administraciju, kolektive, tvrtke s velikim flotama… - ali i fizičke osobe u potrazi za automobilom koji nudi iznimnu uštedu pri korištenju. S 4 prava mjesta – zahvaljujući svom međuosovinskom razmaku od 2,55m – i prtljažniku koji nudi zapreminu od 170 litara, ovaj se automobil ističe tišinom rada te nudi brojnu opremu za veću udobnost ili sigurnost: servo upravljač, ABS, ASR, ESP, električna stakla, 6 zračnih jastuka, autonomno telematsko kućište za hitne pozive te klima uređaj čine najvažniju opremu koja se ugrađuje u seriji.

 

Autonomija 130 km

Smanjene vanjske dimenzije, s duljinom od 3,48 m i krugom okretanja od 9 m omogućuju modelu C Zero da se provlači kroz grad s iznimnom lakoćom. Njegove performanse (najveća brzina od 130 km/h, od 0 do 100 km/h za oko 15 sekundi i međuubrzanja od 60 do 90 km/h u 6 sekundi) čine ga vozilom koje je u potpunosti prilagođeno za vožnju u gradskim sredinama, ali jednako tako i vozilom koje se može bezbrižno odvažiti na izlaz iz grada zahvaljujući autonomiji goriva od oko 130 km, u redovnim uvjetima mješovite vožnje.

 

Krajem 2010

U prodaji krajem 2010. godine, C Zero upotpunit će ponudu električnih vozila CITROËN koju će tada već predstavljati Berlingo First Electrique. Na francuskom tržištu ta su dva modela dio skupine vozila koja ostvaruju pravo na vladin bonus od 5.000 €. A Hrvatska? Zasada ništa.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik