Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Fiat Doblo
  Za obitelj ili posao


Radi se o vozilu koje je konstruirano da zadovolji potrebe za funkcionalnosti i udobnosti, koje do kraja iskorištava unutrašnjost i može primiti do sedam osoba. Autentični „obiteljski prostor“ koji se može osloniti na visoku razinu sigurnosti, ekonomičnosti i poštivanja okoliša.

U usporedbi s prethodnom inačicom koja je prodana u približno jedan milijun komada, ovaj novi model je u potpunosti obnovljen u smislu stila, motora i tehničkih specifikacija. Sve ovo je postignuto uporabom nove platforme, više prostora za putnike (s međuosovinskim razmakom od 2755 mm, najvećim u ovom segmentu), prostranim 790 litrenim prtljažnikom, smanjenim CO2 emisijama (129 g/km s 1.3 Multijet 90 KS motorom, najniže u ovoj kategoriji), standardnim sigurnosnim značajkama i jako modularnom unutrašnjosti sa sjedalima koja se mogu preklapati i zakretati.

 

Stil i udobnost

Izgled je jako moderan. Sa središnjom rešetkom i bočnim odbojnicima koji su integrirani s karoserijom, prednji kraj spaja zaštitu i profinjenost, dok istaknuti lukovi kotača i nagnuta ramena doprinose snažnom i agilnom izgledu vozila. Bitne linije stražnjih vrata naglašavaju pristupačnost i veličinu darežljivog prtljažnika; čisti, svjetlucavi sklopovi svjetala i širina stakla daju novom modelu Doblo dodir elegancije.

 

Do sedam osoba

Unutrašnjost je također dizajnirana kako bi ponudila funkcionalnost i stvorila atraktivnu, privlačnu okolinu kroz kombinaciju boja, materijala i obloga. Pametna rješenja za najbolju iskorištenost prostora, kao što su niz pretinaca i fleksibilnih otvora, uz mjesta za do 7 osoba, će zadovoljiti potrebe onih koji Doblo smatraju automobilom u kojem će uživati s obitelji i prijateljima.

 

Okoliš i ekonomičnost

Fiat Doblo će se od početka prodaje nuditi sa 4 pogonska sklopa: 95 KS snažnim benzinskim motorom i tri dizelska Multijet motora, 90, 105 i 135 KS, kojima će kasnije biti pridružen Natural Power motor s dvostrukim sustavom goriva (benzin i metan) i dodatni dizelski motor s Dualogic robotiziranim mjenjačem. Ponuda je dostupna s Euro 4 i Euro 5 inačicama i standardno nudi Start&Stop sustav, koji privremeno gasi motor kada se automobil zaustavi, što jamči smanjenu potrošnju goriva i razinu emisija.

 

Sigurnost

Kako bi se osiguralo optimalno dinamičko ponašanje, udobnost i aktivna sigurnost na svim vrstama cesta i uvjetima opterećenja, vozilo je opremljeno s inovativnim mehaničkim značajkama, uključujući bi-link stražnji ovjes, dostupan s raznoliko podešenim komponenata, ovisno o primjeni vozila. Stabilno i predvidljivo držanje ceste modela Doblo je također zajamčeno uporabom naprednih elektroničkih uređaja za kontrolu stabilnosti, konkretno ABS s elektronskom raspodjelom sile kočenja EBD i, iznad svega, ESP sustavom koji je nadopunjen sustavom držanja vozila na uzbrdici koji pomaže vozaču da lakše krene na uzbrdici i na ovom modelu je dio standardne opreme.

 

Doblò Cargo

Novitet je i Doblo Cargo. Ovaj model nudi veći teretni prostor od prethodnika: četvrtast, standardiziran, potpuno iskoristivi i opremljen prostor s kliznim bočnim vratima i velikim stražnjim vratima, kako bi utovar i istovar predstavljali lagan posao. Rekordne brojke (unutrašnja dužina do 2,2 metra, širina između lukova kotača od 1,23 metra, volumen od 3,4 do 4,2 kubična metra, nosivost od 750 do 1000 kg, kombinirana potrošnja od 4,8 litara/100 km i doseg s jednim spremnikom goriva od 1250 km s 1.3 Multijet motorom) osiguravaju da ovo novo vozilo može ponuditi značajne prednosti u smislu optimizacije i smanjenja troškova uporabe. Ponuda uključuje 7 različitih oblika karoserije: kratki i dugački međuosovinski razmak, karoserija s visokim krovom, kombi s 5 sjedala s kratki i dugačkim međuosovinskim razmakom; posebno privlačne i potpuno nove kratke i dugačke „odrezane“ inačice se mogu lako i jeftino pretvoriti u vozilo za specifične potrebe (hladnjače, kamioneti s fiksnom i zakretnom teretnom pločom).

 

Prodaja

Novi modeli će krenuti u prodaju od sredine siječnja 2010., ali će se vozila u Italiji moći naručiti od kraja studenog i od prosinca na drugim europskim tržištima.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik