Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Citroen C3 2010
  Odrastanje


Novi Citroen C3 ima ambiciozan cilj: obnoviti bestseler prodan u više od 2 milijuna primjeraka. S novim izgledom i kvalitetnijim odabirom materijala, C3 kreće u borbu s Clijom, Polom i sličnim modelima.

Unutrašnjost novog C3 nadahnuta je vrhunskim vozilima naročito modelom DS3. Tako on materijalizira Citroënovu odluku o usponu u gami, zbog čega će kupci uživati u najvišoj razini udobnosti i statusu vozila. Isticanjem nove instrumentne ploče na kojoj se nalaze dva analogna mjerača i jedan digitalni LED pokazatelj, armaturna ploča u novom C3 može se podičiti istodobno retro chic i high tech dizajnom.

 

Ispod četiri metra

Novi C3 svrstava se među najkompaktnije modele na svom segmentu. Nije ustuknuo pred inflacijom i ostaje ispod granice od 4 metra: dužina iznosi 3,94 m, širina 1,73 m i visina 1,52 m. To je ta prednost koja se protivi svemu suvišnome, a da mu samome pri tome ništa ne manjka. Ako je unutrašnji prostor novog C3 velikodušan, obujam njegova prtljažnika od 300 l je izvrstan. Obrada prtljažnika također je optimizirana tako što je smanjena visina praga (22,7 cm), a prtljažnik je vrlo širok (104 cm). Radi lakše uporabe, u njemu se nalaze 4 kukice za pričvršćivanje, a može se postaviti i odstranjiva mreža. I na kraju, za optimalnu zapreminu teretnog prostora, nasloni stražnjih sjedala preklopivi su u omjeru 2/3 – 1/3, a preklapaju se jednim pokretom ruke iz prtljažnika ili kroz stražnja vrata.

 

Zenith vjetrobran

Novi C3 pruža novo iskustvo vožnje automobilom zahvaljujući vjetrobranskom staklu Zenith koje predstavlja pravi tehnološki pothvat. Zbog iznimne dužine od 1350 mm, to staklo proširuje vidno polje putnicima sprijeda za 80° prema gore, a osim toga nestala je njegova gornja poprečna greda. Ispupčeno je i spojeno sa smanjenim bočnim nosačima pa poboljšava vidljivost ¾ sprijeda i svim putnicima daje izuzetno jasan pregled bez ikakvih ograničenja. To im daje mogućnost da vide kako se krajolik oko njih neprestano mijenja i kako potpuno uranjaju u okoliš. Ako je sunce prejako, postoji kruta dvodijelna zavjesa za zaštitu od sunca kojim se vrlo jednostavno i intuitivno upravlja i zahvaljujući kojem zaštita od sunca može biti potpuna ili djelomična. Užitak je zajamčen čak i kad sunce najjače sja.

 

Ovjes i sigurnost

Novi C3 ima prednji ovjes pseudo-McPherson, novi stražnji ovjes s deformabilnim poprečnim nosačem i električni varijabilni servo upravljač te dokazana rješenja savršeno prilagođena karakteristikama vozila. Uvijek dajući prednost sigurnosti svojih putnika, novi C3 u seriji ima ventilirane diskove na prednjem ovjesu i ABS povezan s elektroničkim raspoređivačem kočenja (REF) te sustav za pomoć pri naglom kočenju (AFU). Da bi zajamčio besprijekorno ponašanje na cesti, na cijeloj paleti novog CITROËN C3 dostupan je i ESP.

 

Manje CO2

Novi CITROËN C3 dolazi na tržište s motorima koji ispuštaju bitno manje količine CO2. Već od samog lansiranja dostupna je izvedba od 99 g/km CO2 na motoru HDi 90 FAP. Novi C3 ima ekološke motore koji su pri uporabi vrlo ekonomični: 3 HDi motora (70, 90 i 110 FAP) te 4 benzinska motora koji odgovaraju normi Euro V (1.1, 1.4i, VTi 95 i VTi 120). Svi ovi motori povezani su s ručnim mjenjačem s 5 stupnjeva prijenosa, osim motora HDi 110 FAP koji dolazi s ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa i motora VTi 120 na kojem je moguće odabrati ručni mjenjač s 5 stupnjeva prijenosa ili automatski s 4 stupnja prijenosa.

 

Još manje CO2

2011. godine dolaze novi pogonski sklopovi koji uključuju sustav Stop & Start druge generacije. Zajedno s upravljanim ručnim mjenjačima s 5 i 6 stupnja prijenosa, ovi će motori nuditi dizelske izvedbe s 95 i 90 g/km CO2. Na benzinskim motorima nova generacija trocilindarskih motora osigurat će izvedbe koje stvaraju manje od 100 g/km CO2.

 

Od 79.900 kuna

Proizveden u Francuskoj u industrijskim postrojenjima u Aulnayju i Poissyju, novi CITROËN C3 može se naručiti već sada, dok se prve isporuke očekuju tijekom ožujka. Cijena osnovnog modela iznosi 79.900 kuna.

 

* Više fotografija pogledajte u našoj galeriji

 

1/2010, © www.vidiauto.com
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik