Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  MINI Countryman
  Izlet van gradske džungle


Nakon trovratnog modela, ubrzo su stigli cabrio te karavan. Sada je vrijeme za novo proširivanje MINI obitelji. Logičan slijed je SUV.

Kao Crossover, MINI Countryman spaja klasičan MINI koncept i suvremenost Sports Activity Vehicle klase. Donoseći dodatne mogućnosti u gradskoj vožnji i izvan nje, MINI Countryman nudi jedinstveni osjećaj vožnje prepoznatljiv novim MINI ciljnim skupinama kojima je potrebno više mjesta i fleksibilnosti. Kao prvi model u MINI ponudi s četvero vrata i prostranim prtljažnikom, MINI Countryman donosi još veću slobodu prostora za zaista raznoliku upotrebu, lagano povišeni položaj sjedenja i optimiziranu udobnost u vožnji. Istovremeno, MINI Countryman zadržava onaj poznati go-kart osjećaj vožnje, prepoznatljiv za marku, dok dodatni MINI ALL4 sustav pogona na sva četiri kotača nudi dodatne mogućnosti za ovaj genijalan model.

 

Tipičan interijer

S unutrašnjošću ponovo prepoznatljivom za marku, MINI Countryman spaja suvremeni dizajn s funkcionalnim elementima. Lagano povišeni položaj sjedenja jamči udoban i pristupačan ulaz u automobil, poboljšava preglednost ceste i naglašava snažnu osobnost ovog novog modela. Središnji zaslon i ventilacijske zaklopke imaju okvire u boji. MINI središnja pregrada jedinstvena u svijetu, proteže se od prednjeg kraja prema stražnjem umjesto uobičajene središnje konzole i pruža dodatne mogućnosti za pretince za odlaganje, držače za čaše, vanjske audio uređaje, mobilne telefone i ostale slične elemente koji služe dobivanju još više udobnosti.

 

4 ili 5 sjedala

MINI Countryman u standardnoj opremi dolazi sa četiri sjedala, dok je stražnja klupa sa tri sjedala dostupna bez dodatnih troškova. Unutrašnjost nudi vrhunsku udobnost i na dugim putovanjima uz mnogo prostora za noge, glavu i ramena. Stražnja sjedala mogu se pomicati prema nazad i naprijed ili svako zasebno ili u omjeru 60:40 (kod klupe s tri sjedala), nasloni se mogu preklopiti ili pojedinačno ili u omjeru 40:20:40 (kod klupe s tri sjedala) povećavajući tako zapremninu prtljažnog prostora s 350 litara na 1.170 litara.

 

Pet motora

MINI Countryman predstavlja se tržištu s ponudom od tri benzinska i dva diesel motora, koji svi pripadaju novoj generaciji motora proizvedenih korištenjem znanja BMW Grupe i svi naravno ispunjavaju EU5 standarde potrošnje i ULEV II standarde emisije. Snaga se proteže od 66 kW/90 KS kod MINI One D Countrymana pa sve do 135 kW/184 KS kod MINI Cooper S Countrymana. 1,6 litreni 4-cilindrični benzinski model po prvi puta dolazi ne samo s twin-scroll turbopunjačem i izravnim ubrizgavanjem, već i s potpuno varijabilnim sustavom kontrole ventila i tako nudi najbolju ravnotežu snage i potrošnje u svojoj klasi. MINI Countryman u standarnoj opremi ima brojne MINIMALISM funkcije koje utječu na smanjenu potrošnju goriva i emisiju CO2 među kojima izdvajamo Brake Energy Regeneration sustav, Auto Start Stop funkciju, indikator promjene stupanja prijenosa i pomoćne uređaje motora koji se uključuju prema potrebi. Osim standardnog 6-stupanjskog ručnog prijenosa, kod benzinskih modela dostupan je i 6-stupanjski automatski Steptronic prijenos.

 

4WD pogon

Dodatno, MINI Cooper S Countryman i MINI Cooper D Countryman dostupni su sa stalnim MINI ALL4 pogonom na sva četiri kotača, elekotrohidrauličkim diferencijalom s bezstupnjevitom raspodjelom momenta između prednje i stražnje osovine. Pod normalnim uvjetima u vožnji, do 50% snage motora usmjerava se na stražnje kotače, dok se pod ekstremnim uvjetima u vožnji svih 100% usmjerava prema stražnjim kotačima te se tako stvaraju odlična trakcija i pokretljivo upravljanje prepoznatljivi za MINI. Vrhunska trakcija i vozna tehnologija temeljene su na odličnom ovjesu MINI-ja koji uključuje elemente kao što su McPhersonova opružna noga i kovane vodilice, višestruko vođenu stražnju osovinu i EPS sustav električnog upravljanja sa Servotronic funkcijom. MINI Countryman u standardnoj opremi ima i DSC sustav dinamičke kontrole stabilnosti, dok je DTC sustav dinamičke kontrole trakcije dodatna oprema, osim kod MINI Cooper S Countryman i MINI Cooper D Countryman modela s ALL4 sustavom gdje je standarna oprema, kao i elektronička blokada prednjeg diferencijala protiv proklizavanja.

 

I do 19 inča

Iz velikog izbora dodatne opreme, koji je stvoren za svaki model posebno, izdvajamo vrhunski audio i navigacijski sustav kao i sučelje za mobilni telefon s opcijom ugradnje Apple iPhonea i ostalih Smartphone vrsta mobilnih telefona u automobil. Tu je i izuzetno veliki panoramski krov, adaptivna prednja svjetla u kombinaciji sa xenon svjetlima, grijano vjetrobransko staklo, kuka za vuču, naplatci od lake legure aluminija u rasponu veličine od 16 do 19 inča, sportski ovjes koji spušta cijeli automobil za 10 milimetara, kao i širok izbor John Cooper Works Performance elemenata.

 

*više fotografija pogledajte u našoj galeriji
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik