Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Audi A1
  Novo poglavlje


Nakon ne baš uspješnog modela A2, Audi se ipak vraća u klasu malih gradskih automobila. Čini se kako sada ništa nije prepušteno slučaju.

Audi uvodi sasvim novu dimenziju u klasu kompaktnih vozila ovoga ljeta. Mladi kupci vozila A1 žive u većim gradovima pa zato traže vozilo koje je dizajnirano za gradsko okruženje. Zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama vrlo je spretan i okretan u gradskom prometu i osigurava visoku razinu iskoristivosti u svakodnevnoj upotrebi. A1 je dugačak 3,95 metara, 1,74 metra širok, te visok samo 1,42 metra. Međuosovinski razmak iznosi 2,47 metra, uz kratke prevjese.

 

U kabini

Unutrašnjost vozila A1 je prostrana i prozračna. Instrumentna ploča podsjeća na krilo zrakoplova; njezina četiri okrugla otvora za zrak podsjećaju na turbine zrakoplova. Čista ergonomija i visoka razina opremljenosti i završne obrade klasične su za visoke standarde marke Audi. Mnogi dopadljivo dizajnirani detalji u unutrašnjosti svjedoče vrhunskoj izvedbi vozila A1.

 

Osim linija opreme Attraction i Ambition, Audi nudi i medijski paket opreme s posebnim naglaskom na informatičke sustave i unutarnji dizajn. Inovativni materijali i moderne boje odražavaju karakter vozila A1. Bez obzira na otvore za zrak u boji, LED unutarnja svjetla i presvlake sjedala u živim bojama - prilagođavanje sukladno željama kupaca je važna krilatica. Program opreme nudi nebrojive mogućnosti usklađivanja vozila A1 s osobnim stilom vozača. Mogu se čak odabrati i različite boje karoserije za luk krova. Kupci čak mogu mnoge od ovih opcija naručiti i nakon prvotne kupnje vozila, kako bi ostali u trendu ili zadovoljili svoj hir. Osnovna zapremnina prtljažnika je 267 litara. Dvostruki pod prtljažnog prostora dio je serijske opreme.

 

U vožnji

Sportska i lagana šasija smještaju A1 na sam vrh njegove klase. Bilo da se nalazi na gradskoj, međugradskoj cesti ili autocesti – A1 je posvuda zabavno voziti zahvaljujući sportskoj konstrukciji, optimalnoj raspodjeli težine i vrlo direktnom upravljaču. Sustav za stabilnost ESP koji je u osnovnoj opremi, zajedno s elektroničkom blokadom diferencijala čini upravljanje A1 preciznijim i sportskijim, dok je sigurnost postavljena na još višu razinu.

 

Motori

Audi kreće u osvajanje tržišta s novom linijom motora od četiri cilindra, s dva TDI i TFSI benzinska motora izlazne snage između 63 kW (86 KS) i 90 kW (122 KS). Svi motori dimenzijama su manji – relativno malo zapreminu nadoknađuju turbo punjačima i gorivo dobivaju izravnim ubrizgavanjem. Motor 1,6 TDI snage 66 kW (90 KS) u kombinaciji s ručnim mjenjačem ispušta samo 99 g CO2 po kilometru. Svi motori opremljeni su sustavom za obnavljanje energije koji im omogućuje obnavljanje energije tijekom kočenja, a dolaze u kombinaciji sa Start/stop sustavom. Novi sustav za upravljanje temperaturom s pumpom za vodu s mogućnošću isključenja pridonosi niskoj potrošnji goriva modela s motorom 1,2 TFSI.

 

Žene – glavni kupci

A1 je sportski, snažan i privlačan. Kao debitant u segmentu kompaktnih vozila, on privlači skupinu modernih kupaca - mladu, urbanu publiku orijentiranu osebujnom životnom stilu. Kupce vozila A1 – a očekuje se da će to biti pretežito žene – zanimaju dizajn, glazba, moda i sport.

 

* Više fotografija pogledajte u našoj galeriji
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik