Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Renault Megane Coupe-Cabriolet
  Svježi vjetar


Novi Mégane Coupe-Cabriolet zaokružuje obnovljenu obitelj Meganea, koja se već sada sastoji od 5 karoserija. Njegov dizajn udružuje eleganciju coupea s doživljajem vožnje koji pruža kabriolet.

Najveća novost novog francuskog CC-a je veliki ostakljeni krov. Ovaj crni, sjajni ostakljeni krov, u kontrastu je s kromiranom završnom obradom obruba vjetrobranskog stakla.

 

CC detalji

Unutrašnjost također odiše elegancijom i sofisticiranošću zahvaljujući kvaliteti materijala i završnoj obradi kao i odabiru boja unutrašnjosti: tamno siva, svijetlo bež ili dvobojna tamno siva-crvena, za kožna sjedala. Premda je armaturna ploča avionskog dizajna ista kao na berlini, sjedala s ojačanim bočnim držanjem kao i obloge na vratima „leptirovo krilo“ su specifične za coupe-cabriolet te naglašavaju eleganciju vozila.

 

Najveći stakleni krov

Kruti ostakljeni krovni otvor je ponuđen u seriji. Nudi prozirnu površinu od 0,47 m² (najveću u segmentu). Pruža iznimnu osvijetljenost u kabini te daje osjećaj prostornosti i slobode. Potpuno automatski, elektro-hidraulički mehanizam za otvaranje ovog krova u dva dijela omogućava vozaču da spusti krov u samo 21 sekundu, pritiskom na gumb. Sa spuštenim krovom, vozač i putnici imaju istinski osjećaj slobode. Pristup vozilu je olakšan zahvaljujući pomicanju gornjeg poprečnog okvira vjetrobranskog stakla 10 cm prema naprijed u odnosu na Megane II Coupe-Cabriolet.

 

Bez propuha

Kako bi svi putnici mogli neometano profitirati od užitka vožnje na otvorenom, Novi Megane Coupe-Cabriolet je opremljen fiksnim staklom protiv vrtloženja zraka u seriji smještenim iza naslona za glavu u drugom redu. Navedena oprema omogućava uživanje u vožnji bez propuha za četiri putnika pri brzinama do 90 km/h. Kada se koristi zajedno s odstranjivom mrežicom  za manju prtljagu, koja je smještena iza prednjih sjedala, omogućava potpuno bezbrižnu vožnju u dvoje, bez zračnih strujanja, bez obzira na brzinu. Premda Novi Mégane Coupé-Cabriolet njeguje svoj stil, ne zanemaruje ni praktične aspekte. Raspolaže prtljažnikom velike zapremnine od 417 dm³ u konfiguraciji coupe i 211 dm³ u konfiguraciji cabriolet.

 

Sedam motora

Torzijska čvrstoća karoserije je povećana za 80 % u odnosu na Megane II Coupe Cabriolet, kako bi popratila povećanje čvrstoće ovjesa i još preciznije ležanje na cesti, kako u konfiguraciji cabriolet tako i coupe. U pogledu motora, Novi Megane Coupe-Cabriolet raspolaže bogatom gamom sedam benzinskih i dizel pogonskih grupa. Benzinci nude 110, 130 (TCe) i 140 KS, posljednji je dostupan i s novim CVT mjenjačem. Ponuda dizel motora se sastoji od motora homologiranih prema normi Euro 5, a nude od 110 do 160 KS.

 

Mjenjač s dvostrukom spojkom

Novost je i uvođenje automatskog mjenjača EDC (Efficient Dual Clutch) s dvostrukim kvačilom i šest brzina. Nastao na temelju tehnologije s dvostrukim kvačilom (Dual Clutch Transmission), označava istinski odmak od tradicionalnih automatskih mjenjača, nudeći emisiju CO2 i potrošnju usporedive s emisijom i potrošnjom vozila opremljenog ručnim mjenjačem kao i automatsko, brzo i lagano mijenjanje brzina. Megane CC u hrvatske salone stiže u lipnju.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik