Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Volkswagen Touran 2010
  Nastavak obiteljske priče


Volkswagenov Touran je najuspješniji njemački van. Do sada je prodano točno 1,13 milijuna primjeraka. Novi Touran sada u pogledu optike prati aktualizirani Volkswagenov DNA dizajn.

S tehničke strane progresivni sustavi, kao što su kontinuirano dugo svjetlo (Dynamic Light Assist) koje je po prvi puta predstavljeno za van vozila kao i novi sustav pomoći pri parkiranju Park Assist 2.0 za gotovo automatsko uzdužno i poprečno parkiranje, ruše granice ove klase. Čak šest novih benzinskih i dizelskih motora pokazuju put ka vrijednostima potrošnje i ispušnih plinova, koje su donedavno bile nezamislive za van vozila. BlueMotion tehnologija Tourana TDI (77 kW / 105 KS) ovdje određuje tempo u pogledu održivosti: s prosječnom potrošnjom od 4,6 l/100 km (analogno 121 g/km CO2) Touran ostvaruje novu optimalnu vrijednost za van vozila sa sedam sjedala.

 

Mali turbo motori

Novitet je i inovativna ulazna motorizacija kod benzinskih motora – 1.2 TSI motor s turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem, koji također ima 105 KS. U stilu turbodizelskog motora ovaj motor već iznad broja okretaja u praznom hodu razvija snažni zakretni moment od 175 Nm, ali u prosjeku troši samo 6,4 l/100 km goriva (analogno 149 g/km CO2). S visokom učinkovitošću briljira općenito svih osam motora (spektar snage od 66 kW / 90 KS do 125 kW / 170 KS). Bez iznimke se radi o motorima s turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem, koji prate Volkswagenov downsizing princip, a to znači: manji obujam, manje emisije, manja potrošnja i unatoč tomu znatno veći zakretni moment.

 

39 pretinaca

Novouređeni su sadržaji opreme višestruko varijabilnog van vozila, koji je opremljen sa čak 39 pretinaca za odlaganje. Osnovni model odsada je Touran Trendline (prije Conceptline). U ovom slučaju skromna je jedino potrošnja serijskog 1.2 TSI motora. Za opremu međutim vrijedi da su elementi poput klima uređaja, sustava radio-CD-a s MP3 funkcijom, električnih podizača prozora u sva četvora vrata, elegantnih dekorativnih elemenata u mat kromiranoj izvedbi i svjetala za dnevnu vožnju dio serijske opreme.

 

Udobni Comfortline

Još ekskluzivniji nastup ima Touran Comfortline. Između ostalog ovdje su uključeni senzor za svjetlo i kišu, automatski zaslonjivo unutrašnje osvrtno zrcalo, kromirane aplikacije na upravljačkim elementima poput prekidača za svjetla i tipaka podizača prozora te namještanje zrcala, bočna stakla koja apsorbiraju svjetlo, komfort sjedala naprijed, preklopivi stolići za drugi red sjedala i crni krovni nosač.

 

Ušminkani Highline

Ekskluzivni vrhunski model je Touran Highline; ovdje su dio opreme dodatno uz Comfortline elemente između ostalog i presvlake od Alcantara tkanine, sportska sjedala (naprijed), automatski klima uređaj, višenamjenski pokazivač sa zaslonom u boji, kožno kolo upravljača s višenamjenskim tipkama, 16-colni lakometalni naplatci, srebrni krovni nosač i prednja svjetla za maglu s kromiranim okvirima.

 

Automatska regulacija dugog svjetla

Po prvi puta je u Touranu korišten novi radio-navigacijski sustav RNS 315 sa zaslonom osjetljivim na dodir. Osim toga na raspolaganju su dodatni, novi, opcionalni detalji opreme poput velikog panoramskog pomičnog i podiznog krova, kamere za vožnju unatrag (serijski u kombinaciji s radio-navigacijskim sustavom RNS 510) ili adaptivne regulacije voznog postroja DCC. Isto tako kod Tourana novitet predstavlja i Light Assist – automatska regulacija dugog svjetla za standardna glavna svjetla, koja je ujedno i novija verzija tehnologije Dynamic Light Assist razvijene za Bi-Xenon glavna svjetla.

 

Od sredine rujna

Plasiranje Tourana na njemačko tržište realizirat će se u kolovozu; tijekom jeseni postupno će uslijediti uvođenje modela na ostalim svjetskim tržištima. U Hrvatskoj ga očekujemo sredinom rujna 2010.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik