Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Daewoo Kalos
  Za novi početak


Unatoč svim poteškoćama Daewoo i u doba najveće krize nastavlja predstavljati nove modele, a najznačajnija novost posljednjih godina je model Kalos...

Prodaja i proizvodnja Daewooa, te njegova marketinška nazočnost kao i ponuda modela posljednjih su godina u drastičnom padu. Razlog je jasan – kriza koja je 1998. pogodila Južnu Koreju u potpunosti je uništila financijsku konstrukciju tvrtke Daewoo Motor, dovela je do bankrota te po broju proizvedenih automobila bacila daleko iz korejskih rivala – Hyundaia i KIA-e. Spas u zadnji čas predstavlja ovogodišnje preuzimanje od strane General Motorsa kojim nastaje nova tvrtka GM Daewoo Auto & Tehnology Company. Unatoč svim poteškoćama Daewoo i u doba najveće krize nastavlja predstavljati nove modele, a najznačajnija novost posljednjih godina je model Kalos koji je Hrvatskim novinarima ovih dana predstavljen u Švicarskoj. Poput novog Hyundaievog aduta Getza i Kalos spada u B1 segment, odnosno u klasu gradskih automobila. U toj klasi, u kojoj se u pravilu prodaje ponajviše automobila niti jedan korejski predstavnik do ove godine nije imao dostojnog predstavnika. Sada su očito i oni odlučili uzeti svoj dio tržišnog kolača.

Još jedan korejski Talijan

I ovaj Daewoo dizajnirala je renomirana tvrtka Italdesign koja sa korejskom tvrtkom surađuje već sedam godina. Talijansko podrijetlo vidljivo je na prvi pogled. Atraktivan dizajn mnogo je upečatljiviji od Hyundaievog. Svojim dimenzijama Kalos nimalo ne odskače od konkurencije u klasi. Dugačak je 388 centimetara što daje naslutiti da je unutrašnjost prilično prostrana. I zaista je tako. Kalos se može pohvaliti najvećim međuosovinskim razmakom u klasi te rekordnim prostorom za glavu. Prtljažnik je s druge strane vrlo malen te ima obujam od za ovu klasu gotovo smiješnih 175 litara. Dizajn unutrašnjosti vrlo je moderan te kombinira već viđene elemente iz nekih drugih atraktivnih automobila. Što se kvalitete tiče ovdje se ništa nije mijenjalo – prevladavaju jeftini i neatraktivni sivi materijali. Praktičnost je, s druge strane, na vrlo visokoj razini. Unutrašnjost je bogata pretincima i držačima, a tu je čak i uski otvor namijenjen odlaganju digitalnih parkirnih kartica. Pohvalno!

Samo jedan motor!?

Da je Daewoo u velikim problemima postaje jasno bacimo li pogled na motorizaciju. Za sada je u ponudi samo jedan 1.4 litreni benzinac koji razvija 83 KS. O dizelu ili slabijem benzincu za sada ni glasa. Maksimalna brzina Kalosa iznosi 170 km/h, a ubrzanje do 100 km/h traje 13,3 sekundi. Motor je vrlo moderne koncepcije, no po buci se ne razlikuje od starijih Daewoo motora. Ona je iznad 4000 vrlo intenzivna i naporna. U ponudio će biti dva paketa opreme s klasičnim Daewoo nazivima SE i SX, a na istočnoeuropskim tržištima (vjerojatno i kod nas) ponuditi će se i maksimalno ogoljela varijanta koja nema niti ogledala u suvozačevom štitniku za sunce (o servo uređaju volana da ne govorimo). Oni koji će biti spremni izdvojiti više moći će birati između bogate dodatne opreme. Prodaja Kalosa u Europi počinje krajem rujna, a potkraj godine trebao bi stići i na naše tržište.
Motor:benzinski, 1.4, 4 cilindra
Obujam:1399 cm3
Snaga:86 kS @ 5500 o/min
Maksimalna brzina:170 km/h
Ubrzanje 0-100 km/h:13,3 s
Dimenzije:3880x1680x1495
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik