Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Citroen C4
  Kompaktna limuzina


Novi Citroën C4 kreće s cijenom već od 94.900 kn te predstavlja zanimljivu kompaktnu limuzinu. Kupci će od veljače otkriti njegove brojne adute: prostornost i obujam prtljažnika, polivalentnost i ugodnost boravka u vozilu.

Piše: Krunoslav Ćosić

Novi Citroën C4 prvenstveno nudi poboljšani koncept u svijetu limuzina: njegove dimenzije ostaju kompaktne što predstavlja bitan kriterij u ovom tržišnom segmentu: 4,33 m dužine (+ 5 cm), 1,79 m širine (+ 2 cm) i 1,49 m visine (+ 3 cm). Pristup i prostornost su poboljšani, a naročito prostor za glavu. Njegov prtljažnik, najveći u kategoriji (408 litara) i 100% iskoristiv (kubični oblik te niski i tanki utovarni prag) postaje referenca na tržištu.

3 razine opreme

Dostupan s 3 razine opremljenosti na hrvatskom tržištu: Attraction, Confort i Exclusive, novi Citroën C4 ima prtljažni prostor od 408 l, najveći u svojoj kategoriji, korisne i intuitivne inovacije kao što je sustav za nadzor mrtvog kuta ili limitator/regulator brzine koji se može programirati, jedinstvene funkcije u unutrašnjosti vozila u svom segmentu kao što je utičnica od 230 V ili električno podešavanje lumbalnog dijela za vozača i suvozača sprijeda te inteligentno upravljanje potrošnjom i emisijom CO2 s mikrohibridnom e-HDi tehnologijom i korištenje 15 % ekološki prihvatljivih materijala u izradi.

ATTRACTION u serijskoj opremi nudi 6 zračnih jastuka, ABS + AFU, regulator/limitator brzine, klima uređaj, električne i grijane vanjske retrovizore, prednje električne podizače stakala, prednje i stražnje odbojnike u boji karoserije, preklopivu stražnju klupu 2/3-1/3, pripremu za radio sa 6 zvučnika, ukrasne poklopce kotača 15" Tampa i dr.

Oprema SEDUCTION uključuje opremu Attraction + ESP, putno računalo, radio CD MP3, svjetla za maglu s bočnim osvjetljenjem, upravljač presvučen kožom, ukrasne poklopce kotača 16" Atlanta, srednji naslon za ruke sprijeda, stražnje električne podizače stakala i dr.

Razina opreme EXCLUSIVE uključuje opremu SEDUCTION + automatsku električnu parkirnu kočnicu, automatski klima uređaj, automatsko paljenje svjetala, USB Box + BlueTooth, pomoć pri parkiranju sprijeda i straga, regulator/limitator brzine na programiranje, mjerenje raspoloživog mjesta za parkiranje, naplatke od lagane legure 16" Boston, prednja sjedala s funkcijom masaže leđa (lumbalno), dodatno zatamnjena stražnja bočna i stražnje staklo, prednje automatske brisače, unutarnji elektrokromni retrovizor, unutrašnjost od kože i tkanine, utičnicu 230 V i dr.

Motori

Novi Citroën C4 je opremljen ekološkim i ekonomičnim Euro V motorima. Na hrvatskom tržištu u ponudi je s 4 motora HDi (HDi 90, HDi 110, e-HDi 110 Airdream i HDi 150) te 3 benzinska motora (VTi 95, VTi 120 i THP 155). Motori THP 155 i e-HDi 110 Airdream su u ponudi uz upravljani ručni mjenjač sa 6 stupnjeva prijenosa. Motori HDi 110 i HDi 150 su u ponudi s ručnim mjenjačem sa 6 brzina. Konačno, motor VTi 120 se nudi s ručnim mjenjačem s 5 brzina i automatskim mjenjačem s 4 brzine.

e-HDI tehnologija je ponuđena na izvedbi novog Citroën C4 exclusive e-HDi 110 Airdream BMP6. Radi se o novoj generaciji sustava Stop&Start koja sadrži reverzibilni alternator na dizelskom motoru. Omogućuje gašenje i trenutačno ponovno pokretanje motora u svim situacijama u kojima je vozilo zaustavljeno ili u fazama usporavanja od 8km/h s ručnim upravljanim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa (crveno svjetlo na semaforu, prometna gužva…).

Osnovne funkcije udobnosti (klima uređaj, radio…) i asistencije (upravljač, sustav elektroničkog nadzora stabilnosti vozila ESP…) su zadržane u modu « STOP ». Ova inovacija smanjuje potrošnju goriva i emisiju CO2 motora HDi do 15%.

© VidiAuto.com, 01.2011.
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik