Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Mitsubishi Space Star
  Iznenađujuće prostran


Novinari Vidiauta prisustvovali su hrvatskoj prezentaciji redizajniranog Mitsubishija Space Star u Opatiji. Tijekom jednodnevnog druženja s automobilom imali smo priliku upoznati i osobno isprobati sve prednosti, mane i zanimljivosti vezane uz ovaj automobil.

Kada je predstavljen Space Star je predstavljao novi koncept među kompaktnim monovolumenima. Po prvi puta kupci su mogli uživati u prostranosti malog jednovolumena u vozilu koje dimenzijama nije veće od kompaktnog automobila s petora vrata. I zaista ove rečenice prepisane iz press materijala odgovaraju realnosti jer Space Star je sa svojom dužinom od četiri metra i pet centimetara manji od većine modernih komapktnih automobila dok u unutrašnjosti, posebno na stražnjoj klupi, neusporedivo više mjesta. Unatoč svojim dimenzijama Space Star nije nimalo skučeniji od većih kompaktnih monovlumena, a i prtljažnik je sa svojih 370- 1370 litara prosječno velik za ovu klasu automobila.

Dojam kvalitete i trajnosti

Poput prethodnika, novi će model biti proizvođen u joint-venture pogonu NedCar u Nizozemskoj. Glavne promjene kod novog modela tiču se dizajna i nove palete motora. Što se dizajna tiče glavne promjene su redizajnirani prednji dio s odbojnikom u boji, integriranom rešetkom hladnjaka i crnim zaštitnim letvicama, stražnji dio s novodizajniranim svjetlima te kromirani logo tri dijamanta sprijeda i straga. Unutrašnjost svih izvedba dobila nove materijale obloga sjedala u novim kombinacijama boja i dezena, novi četverokraki upravljač, novu središnju konzolu, novu ručicu manualnog mjenjača, pepeljaru te polugu ručne kočnice u boji. Unatoč relativno opsežnim promjenama Space Star ipak ne uspijeva sasvim sakriti svoje godine što je posebno vidljivo u unutrašnjosti. Crna tvrda plastika u izobilju i nemaštovit dizajn tipični su većinu Japanskih automobila, a ovdje ta činjenica samo dobiva dodatnu potvrdu, pogotovo u osnovnom modelu. S druge strane jednostavno impresionira dojam kvalitete izrade i trajnosti materijala u Space Staru.

Od sada i common-rail dizeli

Poput mnogih drugih proizvođača kao što je primjerice Renault i Mitsubishi je kod novog modela odustao od benzinskog GD-I motora s izravnim ubrizgavanjem te se koncentrirao na nešto jednostavnije i jeftinije strojeve. Ponuda motora se sastoji od tri benzinske izvedbe i dva DI-D dizela s Common Rail tehnologijom. Među benzincima možete birati između 1.8-litrenog SOHC ECI-MULTI motora sa 16 ventila (115 KS), vrlo efikasnog 1.3-litrenog motora sa 82 KS (u njegove sposobnosti smo se i sami uvjerili s četiri osobe na brdovitim i zavojitim primorskim cestama) i 1.6-litrenog agregata snažnog 98 KS. U ponudi su i dva napredna dizelska motora opremljena common-rail tehnologijom snage 102 i 115 KS.

Osnovna izvedba već u prodaji

Kupac može birati između tri razine opreme (Family, Comfort i Sport), a tu je i širok popis dodatne opreme, boja i motora. Osnovna izvedba Space Stara (Family) serijski je opremljena prednjim i bočnim zračnim jastucima, pripremom za radio, putnim računalom, centralnim zaključavanjem i električnim podizačima prozora. U bogatijima paketima opreme nailazimo i na detalje poput keyless entry sustava (sustav za ulazak bez ključa ), klima uređaj, ABS i brojne sitnice koje vožnju čine ugodnijom i udobnijom. Redizajnirani Space Star već se prodaje u Hrvatskoj, a u ponudi je trenutno samo osnovni model 1.3 Family čija cijena iznosi 14.900 eura. Iduće godine bi na tržište trebale stići i izvedbe s ostalim motorima i paketima opreme izuzev najsnažnijeg benzinca sa 115 KS za kojeg trenutno nije predviđena prodaja na našem tržištu. Cijene za ostale izvedbe za sada još nisu poznate.

Dubravko Kolarić, © www.vidiauto.com
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik