Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Citroen C3 Pluriel
  Totalno drukčiji od drugih


U Parizu smo imali priliku vidjeti najotkačeniji automobil današnjice koji se iz klasične limuzine pretvara u panoramski model, pa u kabrio, potom u spider i na kraju u pick-up automobil.

Pet automobila u jednom. To je novi C3 Pluriel, automobil kojim Citroen namjerava napraviti revoluciju među malim automobilima. Pluriel se pojavio još 1999. godine kao konceptni model na salonu automobila u Frankfurtu, a rijetki su tada vjerovali kako će Pluriel ikada u serijsku proizvodnju. Naime, koncept je bio odlično zamišljen no svi su smatrali kako je mogućnost prakticiranja takve varijabilne karoserije ipak prekomplicirana i ne može zaživjeti u serijskom modelu. Samo tri godine kasnije Francuzi su pokazali kako Pluriel nije bio tek “show car”. Definitivnu potvrdu svoje vrijednosti C3 Pluriel dobiva 2003. na auto salonu u Ženevi gdje je izabran za europski kabriolet godine.

Pet automobila u jednom

Svestranost ovog vozila omogućuje transformaciju iz običnog automobila s četri sjedala u čak četri nove različite karoserijske varijante. Krenimo redom. Pritiskom na gumb Plurielov se platneni krov u cijeloj dužini može otvoriti, a kako nema klasičnih nosača krova spuštanjem bočnih prozora Pluriel postaje panoramski kabriolet. Krov i stražnji prozor tada je moguće smjestiti u za to predviđen prostor u prtljažniku čime Pluriel postaje pravi kabriolet. Za potpuni “vjetar u kosi” doživljaj potrebno je ukloniti lagane aluminijske uzdužne nosače, za što je potrebno tek nekoliko sekundi, i tada Pluriel postaje C3 Pluriel Spider. U posljednoj transformaciji vrata prtljžnika se spuštaju u horizontalan položaj, stražnja se sjedala spuštanjem integriraju u ravnu podnicu te je u trenutku Pluriel postao maleni pick-up. Izuzetno korisno rješenje za prijevoz dugačkih predmeta poput daske za surfanje i sličnog.

Intligentan software

Od samog konceptnog modela Pluriel se izmjenio tek u detaljima, a stilski se najviše oslanja na najnoviji Citroenov model C3 što je i istaknuto u imenu samog modela. Boje u unutrašnjosti Pluriela pratit ćete boje karoserije, a zahvaljujući velikom broju pametnih elektronski nadziranih sistema Pluriel će biti idealno vozilo za uživanje u svim vremenskim uvjetima. Automatsko usmjeravanje snopa svjetala, automatsko paljenje brisača, automatska distribucija svježeg zraka u kabini samo su dio Plurielovog inteligentnog sofwarea. Sa sigurnosnog aspekta Pluriel nudi specijalno ukrućenu šasiju, pojačane nosače vjetrobrana za otpor u slučaju prevrtanja vozila, četri zračna jastuka, sigurnosne pojaseve s ugrađenim limitatorima sile zatezanja i drugo. C3 će biti dostupan s dva poznata Citroenova benzinska motora. Slabiji 1.4 litreni motor razvija 75 konjskih snaga, a jači 1.6 litreni s 16 ventila 110 konjskih snaga koji će se moći naručiti s Citroenovom “Senso Drive” mjenjačkom kutijom kod koje se brzine mjenjaju u stilu Formule 1.

Luka Lukčić, © www.vidiauto.com
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik