Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Rinspeed Bedouin
  Veliki zeleni


Vanjskim dizajnom, osobito prednjom maskom, nalik novijoj generaciji Porschea Rinspeed Bedouin konceptni je automobil koji koristi mnoga nekonvencionalna rješenja. Počevši od karoserije koja ga u trenu pretvara u pick-up ili SUV terenskih sposobnosti pa sve do motora koji kao pogonsko gorivo koristi prirodni plin

Nalik Porscheu …

…Točnije modelu 996 s kojim osim prednjeg dijela karoserije dijeli pogonsku 4x4 platformu te neke dijelove unutrašnjosti. Bedouin je multipraktično vozilo koje se na dodir prekidača u trenutku pretvara iz prostranog pick-up dvosjeda, u SUV sa pomoćnom zadnjom klupom na koju se prema potrebi mogu natisnuti još dva putnika. Tehnologija koja Bedouinu omogućuje ovu multifunkcionalnost krije se iza dva daljinski upravljana elektromotora koji u nešto manje od 30 sekundi pomiču most fleksibilnog krovnog nosača u željeni karoserijski oblik. Vanjski je dizajn okarakteriziran serijom usisnika koji se protežu čitavom površinom automobila te futurističkim LED zadnjim svjetlima i staklenim krovom. Dvostruka ispušna Remusova grana od nehrđajućeg čelika sa aluminijskim završecima te petokrake 18-colne felge od aluminijske legure samo su neki od detalja kojima su dizajneri željeli naglasiti Bedouineovu sportsku orijentiranost.

Off road prema želji

Zahvaljujući integralnom pogonu na sve kotače te 15-centimetarskom povišenju od tla u odnosu na klasičnu 911-icu Rinspeed Bedouin osim sportskih mogućnosti raspolaže i terenskim potencijalima, koji ni u kojem slučaju nisu sekundarnog karaktera. Zahvaljujući Eibachovom sustavu suspenzije moguće je ovaj 1650 kg težak automobil varijabilno povisit odnosno snizit prema vlastitoj želji u korist udobnije i mekše, odnosno preciznije i tvrđe sportske vožnje. Velika je pažnja posvećena izboru guma koje bi omogućile Bedouinu svladavanje velikih brzina, ubrzanja i zahtjevnih terena… u ovom slučaju Rinspeedovi su se tehničari odlučili za Continentalove Conti4x4SportContact gume kamionskih dimenzija 255/55 ZR 18 sprijeda te 285/50 ZR 18 straga.

Zeleno srce

Glavna ideja vodilja Rinspeedove vizije budućnosti bio je pogonski agregat koji neće koristiti konvencionalno gorivo već mnogo čišći po okolinu manje štetan prirodni plin sastavljen najvećim dijelom od metana sa gotovo nikakvom primjesom sumpora. Ekološka nastrojenost inženjera nije išla nauštrb performansi. Naprotiv, Bedouin je izrazito snažan automobil. Njegovih 420 KS pri 6000 o/min sposobno ga je ubrzati od 0-100 km/h u nešto manje od 6 sekundi dok se iskoristivost prirodnog plina očituje u 560 Nm okretnog momenta pri zavidno niskih 2700 o/min. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h.

Kićasta unutrašnjost

Dizajn interijera jednako je nekonvencionalan kao i kompletan automobil, mnogo kože sa kićastim detaljima u obliku kristala na ručici mjenjača te presvlaci vrata. Upravljač je stilski modificiran tako da njegov gornji kraj nalikuje rogovima. U suradnji sa Blaupunktom Rinspeedovi su tehničari unutrašnjost opremili standardnim setom igračaka razmaženog modernog čovjeka. 7-inčni LCD zaslon osim reprodukcije DVD-a te GPS-a može poslužiti i za spajanje drugih multimedijalnih spravica, digitalnih kamera ili primjerice playstationa. Sve navedeno čini Rinspeed Bedouina vrlo zanimljivim konceptnim automobilom, vrijeme će pokazati dali su njegove vrline dovoljne za koji serijski primjerak…
Ivan Živković, ©: www.vidiauto.com
Motor:B6, 24 ventila, bi-turbo
Snaga (kW/KS):309/420 @ 6000 o/min
Okretni moment (Nm):560 @ 2700 o/min
Ubrzanje 0-100 km/h (s): 5,9
Maksimalna brzina (km/h):250
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik