Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Renault Megane II Coupé-Cabriolet
  Sloboda vožnje


Prvi automobil standardno opremljen sklopljivim staklenim krovom cilja na buduće vlasnike kako coupea tako i kabrioleta.

Sa četiri "full size" sjedala, prtljažnim prostorom dostojnim vozila više klase, te visokim stupnjem akustične i termalne izolacije i dobrom preglednošću straga, Megane II Coupé-Cabriolet ima za ponuditi više od konvencionalnih kabrioleta.

Potpis elegancije

Samo prednji dio sa svjetlima je preuzet s Megana II, dok je sve ostalo novo dizajnirano. Specijalno oblikovane stranice naglašavaju vitkoću vozila. Izostanak središnjih nosača krova također pridonosi profinjenom karakteru vozila. U unutrašnjosti, ploča s instrumentima i prednja sjedala su identična onima iz Megana. Sklopljivi stakleni krov pridonosi osvijetljenosti i prozračnosti interijera, što je potpuna novost na tržištu i povećava privlačnost coupea.

Sklopljivi stakleni krov kao standard

Osim svoje estetske vrijednosti, stakleni krov razvijen kod specijalista za ovakva rješenja, u Karmannu, nudi i mnoge prednosti pred ostalim kabrioletima. Osigurava stalni kontakt sa svijetom izvan vozila i omogućava izvrsnu preglednost straga. Osjećaj skučenosti, tako karakterističan za coupe automobile i kabriolete, je za Megana II Coupé-Cabriolet stvar prošlosti. Stakleni krov nudi izvrsnu akustičnu i termalnu izolaciju, budući da je napravljen od specijalne vrste stakla debele 4 mm. Grijani stražnji prozor i eliminacija bilo kakve mogućnosti oštećenja krova iz obijesti, znatno smanjuju tradicionalne nedostatke kabrioleta. Sama operacija spuštanja krova je jednostavna i brza. Otvaranje i zatvaranje obavlja se elektrohidrauličnim mehanizmom i potpuno je automatizirano, tako da ne zahtijeva dodatna prikapčanja. Cijela operacija otvaranja traje 22 sekunde, što je jedno od najbržih vremena na tržištu.

Komfor i lakoća uporabe

U unutrašnjosti se Megane II Coupé-Cabriolet može pohvaliti iznimnom količinom prostora, s obzirom da su prednja sjedala spuštena za 2,4 cm u odnosu na Megane II, što daje više prostora za glavu a ujedno omogućuje i sportski osjećaj za upravljačem. Straga su prostor za glavu, koljena i raspoloživa širina (za razliku od običnog Meganea kojem ovdje nedostaje centimetara) među najboljima u klasi, a tu je i raskošni prtljažnik od 490 litara. Spouštanjem krova situacija se pak drastično mijenja jer od raskošnih 490, tada ostaje samo 190 litara.
Po opremljenosti i sigurnosti Megane II Coupé-Cabriolet ništa ne zaostaje za svojim bratom Meganom. Karoserija je dodatno ojačana tako da i kod prevrtanja na krov ne dolazi do uvijanja. Putnike u vozilu, osim standardnih 6 zračnih jastuka, štite i 2 rollbara iza stražnjih sjedala, a mogu se doplatiti i dodatna 2 koja se automatski podižu kad dođe do neizbježnog prevrtanja. Od motorizacije u Megane II Coupé-Cabriolet se ugrađuju benzinci 1,6 16v od 115 KS i 2,0 16v od 136 KS, te dizelaš 1,9 dCi sa 120 KS opremljen šesterobrzinskim mjenjačem. Sve u svemu Megane II Coupé-Cabriolet nije nikakva senzacija, no svojom će svježinom te inovativnim detaljima sasvim sigurno odgristi veliki dio tržišnog kolača u svojoj klasi.

Željko Štanfelj, © www.vidiauto.com
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik