Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Aston Martin AMV8 Vantage
  Baby Aston


AMV8 Vantage je prvi mali Aston Martin dugačak tek 4.3 metra. Tako mali Aston?! Da, tako mali i tako sexy. Nabildani dizajn baby Astona jednostavno je fenomenalan.

Svaki novi Aston izaziva izuzetnu pažnju. Ipak je riječ o prestižnoj automobilskoj kompaniji čije su se kreacije kroz dugu povijest uvijek promatrale s poštovanjem. Osim toga, njegovo ime je Bond…James Bond. Najslavniji tajni agent na svijetu izabrao je upravo Aston Martin za najboljeg prijatelja.

Powerful appearance

Studija AMV8 Vantage, premijerno predstavljena na ovogodišnjem auto salonu u Detroitu, baza je za novu seriju modela na kakvu nismo navikli od Aston Martina. Naime, AMV8 Vantage je prvi mali Aston Martin dugačak tek 4.3 metra. No, vremena se mijenjaju pa tako i jedna od najtradicionalnijih automobilskih kompanija na svijetu. Kupci Porschea 911 Carrera i Ferrariija 360 Modena cilj su novog baby Astona. Poput njih i AMV8 Vantage je sportski dvosjed, no tu razlike prestaju. Naime, zadržana je tradicionalna koncepcija: motor naprijed (središnje) - pogon na stražnje kotače. Dizajn potpisuje Henrik Fisker, direktor dizajna u Aston Martinu, a naša je jedina opaska kako automobil izgleda fenomenalno. Usudili bi se reći i najbolje od svih aktualnih AM modela. Ipak, ovo je studija, dakle prvi korak do konačnog izgleda, no sudeći prema i više nego pozitivnim reakcijama sa svih strana sumnjamo da će Englezi puno odstupiti s finalnom verzijom koja u prodaju kreće 2005. godine. Tradicionalni oblik rešetkaste maske hladnjaka kao i bočni otvori neizostavni su dijelovi svakog AM-a. AMV8 Vantage posebno dobro jer ostavlja dojam nabildanog sportskog automobila. Karatki prevjesi, široki trag kotača čime se dodatno istaknuo nabildani izgled, te jedinstvena sexy linija od prvog su trenutka malog Astona lansirali među zvijezde.

Classy interior

Interijer je jednostavno Astonovski. Izvanredan ugođaj, dakle potpuni luksuz kakav očekujete od limuzine, a ne od supersportskog automobila. To je Astonova filozofija, nekima odgovara dok neki više vole naglašeno trkaću kabinu poput Ferrarijeve ili Porscheove. Najfinija koža dostupna u bilo kojoj boji i posebni detalji od specijalnog aluminija predstavljaju «entry level». Ukoliko imate želja Aston će ih ispuniti. Samo recite od kojeg materijala želite unutrašnjost i želja će vam biti ispunjena. Sve je, dakle, «classy» onako kako to samo AM zna napraviti. Nikako ovdje ne smijemo izostaviti instrumentnu ploču – fantastičan dizajn koji obara s nogu.

Unique VH platform

AMV8 Vantage je prvi model koji koristi Astonovu unikatnu VH platformu (Vertical/Horizontal), inače osnovu za sve buduće modele. «Većinu tehnologije iz Vanquisha koristit će i AMV8 Vantage», rekao je Jeremy Main, čovjek zadužen za razvoj svih modela i dodao: «Ovaj model ima unikatnu karoseriju i šasiju napravljenu od aluminija i kompozitnih materijala». Malenog Astona pokretat će novo razvijeni aluminijski V8 motor obujma 4.3 litre. Naravno, ostale karakteristike motora su «top secret». Mjenjačka kutija odvojena je od motora i nalazi se u stražnjem dijelu automobila čime je postignuta idealna raspodjela mase u odnosu 50:50.

Hand made

Aston Martin AMV8 Vantage, u staroj dobroj tradiciji, ručno će se sastavljati u novoj state-of-the-art tvornici u engleskom Gaydonu. Aston Martin nikada neće postati velikoserijski proizvođač automobila, no ovim će modelom više ljudi moći uživati u jedinstvenom Aston Martin ugođaju i nakratko se zamisliti u ulozi dobrog starog tajnog agenta 007.

Luka Lukčić, © www.vidiauto.vom


U prodaji:2005. godine
Motor:V8 90°
Obujam (cm3):4300
Mjenjač:šest stupnjeva, sekvencijalni
Dimenzije dxšxv (mm):4347x1874x1298
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik