Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Fioravanti Yak
  Nešto potpuno novo?


Vozilo koje je jednako poslovno koliko i sportsko-rekreativno-zabavno. Vozilo koje svaki iole spomena vrijedan proizvođač mora imati u ponudi. Dame i gospodo… upoznajte SUV

Ma ne još jedan?!

Svakog dana svjedoci smo razvoja autoindustrije… automobili postaju jači, brži, okretniji. Raste njihova prostornost, konformnost, ali prije svega: uporabljivost. Novi trend u razvoju nametnuo je SUV vozila kao standardnu samostalnu granu koju svaki proizvođač neovisno razvija. Premda naizgled vrlo slični terenskim vozilima, SUV vozila teško se u realnim uvjetima mogu mjeriti sa svojom mnogo većom braćom – terencima. Međutim to niti nije njihova svrha niti primjena. SUV vozila prvenstveno su stvorena kako bi svojim mogućnostima zaokružila cjelinu potrebe jedne prosiječne obitelji. Takav automobil bit će sposoban podnijet breme šopingiranja vikendom jednako kao izlet u prirodu, put na more ili nešto treće. Integralni pogon na sva četiri kotača podarit će mu izrazitu stabilnost i pokretljivost na svim terenima, dok će se povišenost od tla odraziti na osjećaj dominacije u prometu. Kada na sve navedeno dodamo izrazitu prostornost, te snažne motore koji omogućuju ovim automobilima da za sobom povuku kamp-kučicu pa i veći gliser postaje jasnije zašto je trend SUV automobila postao tako izuzetno popularan.

Unutrašnjost…

Fioravanti Yak konceptni je SUV koji ima mnogo toga za ponudit. Riječ je o automobilu koji objedinjuje off-road mogućnosti te pick-up karakteristike. Sve postaje mnogo jasnije kad se pogleda u unutrašnjost koja je podijeljena na dva dijela. Unutrašnjosti se pristupa putem vrata koja se otvaraju poput ormara, na taj način omogućujući bolji smještajni kapacitet, i lakši pristup putnicima na stražnju klupu. Centralno smještena kontrolna ploča sastoji se od dva ekrana koja vozaču nude sve važne informacije kao što su brzina, broj obrtaja motora, temperatura itd., dok je suvozaču omogućen pristup Internetu ili televizijskom programu. Sigurnost putnika je Talijanima bila od najveće važnosti, te je tu automatski set pojaseva koji se elektronski podešavaju i vežu u četiri točke. Kupolasti poklopac prtljažnika podijeljen je u više sektora, te ima mogućnost modificiranja kojim Yak na jednostavan način pretvara iz SUV-a u pick-up.

Dizajn…

Vanjski je dizajn izrazito futuristički nastrojen i teško ga je usporediti sa nečim već viđenim. Prednji kraj opisuju izrazito upečatljiva LED svjetla i maglenke opremljena 50 lumenskim LED-icama sa posebnim lećama koje Yaku omogućuju izvrsnu vidljivost i prilagodljivost duljine svjetlosnog traka te njezinog intenziteta u noćnoj vožnji. Dizajn je svrsishodno upotpunjen nizom usisnika zraka za hlađenje kočnica te rashladne tekućine. Mnogo staklenih površina omogućuje bolju preglednost, a u slučaju kiše tu su i bočni brisaći stakala. Na kraju valja zaključit kako je talijanska multipraktičnost višestruko revolucionarna, no jasno je kako ovaj automobil nikada nije bio namijenjen serijskoj proizvodnji.

Ivan Živković, © www.vidiauto.com
  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik