Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Chrysler 300C Touring Concept
  Automobil za novu Chrysler eru


Chrysler 300C Touring isključivo je konceptno vozilo, no iz Chryslera poručuju da imaju ozbiljne planove, te su najavili da će krajem sljedeće godine na tržište izbaciti dva vozila vrlo slična modelu 300C u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi

Nakon predstavljanja impozantne limuzinske izvedbe (na slici gore uz touring) početkom godine na salonu u New Yorku, Chrysler je u Frankfurtu, a kasnije i u Tokiju 2003. ponosno predstavio Touring verziju ove američke krstarice. Iz pouzdanih izvora saznajemo da iako je automobil predstavljen isključivo kao konceptno vozilo, u Chrysleru se ozbiljno radi na budućoj serijskoj proizvodnji vozila vrlo slične koncepcije. Gabariti ovog automobila su impresivni no ne i nerealni: međuosovinski razmak od čak 3,048 mm, trag kotača od 1,600 mm, dužina 4,999 mm, širina 1,881 mm i visina 1,483 mm. Zahvaljujući gotovo pet metara dužine automobil ima iznimno prostranu unutrašnjost koja je bogata svim tehnološkim novotarijama, a u isto vrijemo ostalo je mjesta za veliki prtljažni prostor.

Povratak legendarnog Hemia

Kao pogonski agregat odabran je 5.7 litreni Hemi V8 motor koji razvija preko 300 KS. Hemi je Chryslerov motor koji se proslavio '60-ih i '70-ih godina prošlog stoljeća, kada je bio poznat po velikoj snazi i okretnom momentu. Iz tog razloga Hemi je bio logičan odabir mladih vozača željnih uličnih utrka. Motor u modelu 300C Touring potpuno je novi proizvod koji s legendarnim Hemijem dijeli istu konstrukciju, ali je oplemenjen najnovijim tehnologijama, te bi mu i potrošnja goriva trebala biti na razini Europske konkurencije. Hemi bi s u kombinaciji s peterobrzinskim automatskim mjenjačem trebao osigurati vrhunske performanse.

Povratak stražnjem pogonu

Nakon nekoliko desetljeća s prednjim pogonom, na "Mercedesov" nagovor, Chrysler se limuzinskim modelom 300C ponovo vraća stražnjem pogonu, dok Touring verzija ima pogon na sve kotače. Stavljanje pogona na stražnje kotače oslobađa "slabije" prednje osovine od velikog opterećenja okretnim momentom.
Chrysler 300C u limuzinskoj i Touring verziji imaju najmoderniji ovjes koji bi uz pomoć nove "gumarske" tehnologije i elektronike (ESP-a, ABS-a i kontrole proklizavanja) trebao pružati odlična vozna svojstva.

Izvjesna budućnost

Za udobnost se brinu udobna, grijana, kožna sjedala. Kožom je obučen i upravljač koji je podesiv po dubini, a na kojeg su montirane kontrole radija i putnog računala. Za idealnu temperaturu brine se automatski klima uređaj. Autoradio je opremljen navigacijskim sustavom i CD-izmjenjivačem sa 6-diskova. Prednja svjetla odlikuje jak svjetlosni snop zahvaljujući HID (High-Intensity Discharge) tehnologiji.
Chrysler 300C Touring isključivo je konceptno vozilo, no iz Chryslera poručuju da imaju ozbiljne planove, te su najavili da će krajem sljedeće godine na tržište izbaciti dva vozila vrlo slična modelu 300C u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi. Ona, no i drugi modeli u ponudi će zasigurno sadržavati mnoga tehnološka i konceptna rješenja viđena na 300 C Touringu.

Danijel Vukušić © www.vidiauto.com


  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik