Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Peugeot 407
  Lav u skoku


Nasljednik 406-ice ulazi veoma napučeni segment, no on je oduvijek bio značajan za Peugeot, koji se ne predaje bez borbe.

Francuski automobili posljednjih nekoliko godina svojim izgledom tek malobrojne ostavljaju ravnodušnima. Peugeot je još jednom uspio ponoviti taj učinak novim modelom 407 koji nasljeđuje dosadašnji 406.
Ono što odmah upada u oči jest neobičan izgled – prednji kraj asocira na monovolumene, kabina, vrata izgledaju kao "posuđena" od 307-ice, dok agresivni stražnji kraj upućuje da će, ako ga bude, coupé izvedba biti još "opakija" od dosadašnje. Dizajneri objašnjavaju da ova nova linija njih podsjeća na veliku mačku pred skok (sjećate li se kada su dizajneri Fiata Multiple izjavili da su se inspirirali izgledom delfina?). Ogromna maska usisnika zraka, ispod još većeg znaka Peugeota za sada su obilježje samo ovog automobila, ali prema riječima iz Peugeota, oni najavljuju novi identitet njihovih vozila. Dimenzije limuzine su 4.676 × 1.811 × 1.445 uz međuosovinski razmak od 2.725 milimetara. Prtljažnik ima kapacitet od 407 L koji se može povećati zahvaljujući stražnjoj klupi koja se može oboriti u omjeru 2/1. Karavanska, tj. SW izvedba najavljena je ubrzo nakon limuzine.

U startu šest motora

U trenutku početka prodaje kupcima će na izbor biti četiri motora, a najavljuje ih se još. To su četiri benzinca: 1.8 litarski snage 107 KS, 2,0 litarski snage 134 KS koji uz pet stupanjski ručni mjenjač dolazi i sa četiri-stupanjskim Porsche tiptronic mjenjačem. Uz 2,2 litarski motor snage 155 KS također dolazi Tiptronic automatski mjenjač, a neskloni automatici mogu birati 6-stupanjski ručni mjenjač. Trenutačno najjači motor za 407-icu je 3,0 litarski V6 snage 208 KS opremljen je VVT sistemom koji jača akceleraciju, dolazi uz potpuno novi 6-brzinski automatski mjenjač, također opremljenim Tiptronicom, a taj model ima i novi sistem odvođenja ispušnih plinova, čime je poboljšana zvučna izolacija i performanse pri većim brzinama.
U ponudi su i dva HDi motora i to 1,6 litarski snage 107 KS, te 2,0 litarski snage 134 KS, koji, kao i spomenuti benzinski motori udovoljavaju strogim ekološkim normama Euro4. Oba dizelaša su common-rail motori nove generacije s promjenjivim najvećim momentom. Peugeot najavljuje još automatskih mjenjača i motora a posebno ističu 2,7 litarski IV6 HDi agregat razvijen u suradnji PSA s Fordom.

Devet zračnih jastuka

Sigurnost i udobnost stvari su na kojima nikada ne treba štedjeti, jer čak i ako nešto nije potrebno – ljepše zvuči u ušima kupaca. Za sigurnost putnika brine se mreža od čak devet zračnih jastuka, te samozatezajući sigurnosni pojasevi i protutrzajni nasloni za glavu. ABS, ASP i absorbere udara u branicima ne treba posebno isticati. Komforu u unutrašnjosti, pored bogate serijske opreme ojačana zvučna izolacija, memorirani položaju sjedala i retrovizora te automatski dvozonski klima uređaj. "Slijedi me kući" je opcija koja nakon napuštanja automobila još neko vrijeme drži upaljena svjetla kako bi osvijetlili put putnicima. Vrata nove 407-ice automatski se zaključavaju pri brzinama većim od 10 km/h.
Tako bismo mogli nabrajati još dugo jer Peugeot 407 ističe inovacije i poboljšanja na svakom kvadratnom centimetru. Jedino što još ne znamo jest prodajna cijena, koja bi uz svu navedenu opremu mogla biti jedini ili barem glavni nedostatak ove limuzine.

Neven Unukić, © www.vidiauto.com

Fotografije s prezentacije možete pogledati u našoj galeriji


  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik