Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Renault Be Bop & Be Bop
  Isti no različiti


Be Bop i Be Bop su isti. Samo na prvi pogled. Jedan je terenski SUV s 21 colnim kotačima i odstojanjem od tla od 21 cm dok je drugi sportska jurilica s dvolitrenim turbo motorom od 225 KS.

Renault je na auto salonu u Frankfurtu, a potom i na Tokyo Motor Showu javnosti predstavio dva nova konceptna vozila koja će, vjerujemo, uvelike odrediti izgled budućih kompaktnih monovolumena ove francuske kompanije. Kao što i sami možete vidjeti riječ je o dva slična no opet različita vozila sa gotovo istim imenom - razlika je jedino u nijansama prve ili druge riječi. Prvi model predstavlja terensko SUV vozilo, a drugi sportski Van iza kojeg stoji sportski odjel Renault Sport.

Kapljica vode

Be Bop i Be Bop posebni su prvenstveno zbog svojih zaobljenih futurističkih linija za koje je Renault inspiraciju pronašao u samoj prirodi. Naime, kapljica vode kao simbol istinskog prirodnog aerodinamičkog savršenstva poslužila je Renaultovim dizajnerima u kreiranju ovih konceptnih automobila. A poruka je jasna: što je manji otpor zraka manja je i potrošnja. To se najbolje očituje na bokovima, odnosno na samoj liniji krova koja prati staklenu površinu u obliku kapljice vode i time se krov na svojem kraju spušta prema dolje stvarajući učinkovit aerodinamični oblik. Dodajmo tome i izrazito položen vjetrobran te aerodinamično oblikovanu podnicu automobila i jasno je kako Renault prenosi jasnu poruku: kompaktni monvolumen ne mora biti kutijasto žedno prometalo.

Be Bop kao SUV

Obje studije stižu iz Renault-Designstudios i sadrže gotovo polovicu istovjetnih dijelova. Usprkos tome, svaki se od njih ističe naglašenim individualnim karakterom. Srebrni koncept personificira pustolovinu – BeBop kao SUV. S odstojanjem od tla od 21 cm i pogonom na sva četri kotača ovaj je model prilagođen teškim terenskim uvjetima. Ovdje je predstavljen i potpuno automatizirani sustav za utovar tereta i prtljage – elektronika prvo odiže gornji stakleni dio, zatim se spušta donji dio da bi na kraju «izašla» stražnja polica. Posebnost su i stražnja sjedala koja se također putem elektronike sklanjaju ispod prednjih sjedala i tako stvaraju dodatan iskoristiv prostor.

Be Bop sa 225 KS

Žuta studija, naprotiv, s 225 KS snažnim dvolitrenim turbo motorom predstavlja nešto sasvim drugo – ultra brzi kompaktni Van upakiran u četiri metra dugačku karoseriju. Dvolitreni turbo benzinksi motor snage 225 KS porijeklo vuče iz Meganea Sport. Obje studije imaju vrata koja se otvaraju jedna nasuprot drugih, a interijer je jednako neobičan poput vanjštine. Instrumenti su, naravno, najmodernije LCD tehnologije pojačane s 3D tehnologijom dok je potreba za svim ostalim manje bitnim tipkama i prekidačima svedena na najmanju moguću mjeru. Središnji luk ujedno je i spona između prednjeg i stražnjeg dijela vozila na kojeg su pričvršćena sjedala koja je po gore spomenutmnom principu moguće bez problema ukloniti. Lukovi kao dizajnerski element također su poslužili i kao bočni nasloni za ruke na vratima.

Luka Lukčić, © www.vidiauto.com  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik