Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Laraki Borac
  Delirij za četvoro


Premda je vjerojatnost da u skorije vrijeme provozamo Laraki Borac ravna onoj da nogom kročimo na Mjesec, ipak nas to neće zaustaviti da vam kažemo koju riječ više o ovom fascinantnom automobilu

Nakon vrlo uspješne i primijećene Fulgure u Africi imaju nove planove. Bogati entuzijasti iz Markoa predstavili su prototip svojeg novog automobila. Borac je nešto umjereniji, ali i mnogo udobniji od Fulgure. Automobil 2+2 koncepcije koji bi se trebao okušati protiv konkurenata poput Ferrarija 456 M ili njegovog nasljednika 612 Scaglietti

Fascinacija

Možda ste osvojili opak jackpot na lotu, naslijedili bogatstvo od preminulog strica, ili ste primjerice opljačkali banku. Želite ekskluzivnost, prestiž i dominaciju. Želite automobil koji će govoriti za vas, osvajati umjesto vas, ili jednostavno želite automobil koji će vam svaki put iznova podizati razinu adrenalina i hm… testosterona u krvi? Vašoj potrazi je prema svemu sudeći kraj… upoznajte Laraki Borac. Abdeslam Laraki, glavni dizajner i prvi čovjek firme koja se bavi dizajnom automobila projektirao je i stvorio ovaj, po mnogo čemu, jedinstveni automobil sportsko-elegantnog dizajna. Laraki Borac sportaš je u svakom pogledu, ali on je i mnogo više od toga, on je ultimativni križanac sportskog automobila, statusnog simbola i cestovne krstarice. Svaki njegov detalj pokazuje krajnost pažnje koja mu je bila posvećena u njegovom razvoju kako bi sve bilo dotjerano do perfekcije. Premda je riječ o konceptnom automobilu, zaintersiranosti ne manjka, te bi, prema svemu sudeći, Borac vrlo brzo mogao postati dio svakodnevne realnosti.

Oduševljenost

Laraki Borac estetski izgleda dorađeno do najsitnijeg detalja. Njegov eksterijer ne iskazuje pretjeranu sportsku ekstremnost, često karakterističnu za ovu granu automobilističke industrije. Ovo nužno ne znači da je Borac “mek” ili jednostavan, dapače, on je sportaš u punom smislu te riječi: samo što svoju sportsku narav iskazuje na mnogo suptilniji i samim time rafiniraniji način. Karoserija mu stoga nije nagrđena prebrojnim usisnicima zraka, nizom spojlera ili izrazitim pragovima. Prednji kraj svrsishodno je izduljen kako bi se u njemu udobno mogao smjestiti 5.5-litreni blok motora. Putnička je kabina povučenija prema kraju, te u kombinaciji sa središnje postavljenom mienjačkom kutijom omogućava Boracu idealan raspored težine. Sa omjerom 50%-50%, Borac ima idealan centar gravitacije što posebice dolazi do izražaja prilikom dinamične sportske vožnje. Zadnji je kraj naglašen dvostrukom ispušnom granom te samozatajnim spojlerom na prtljažniku.

Snaga

U svrhu smanjenja ukupne mase te kako bi se povećala krutost i dinamika, kompletna je šasija izvedena u aluminiju, dok je karoserija izrađena od ugljičnih vlakana. Kako sve ne bi ostalo samo na dizajnu brine se prednje smješteni V8. Centralno smješteni blok motora, opremljen je turbo punajčem i razvija zavidnih 500 KS iz svojeg 5.5-litrenog obujma. Sve nabrojano izdiže Boraca iznad konkurencije, te je vjerojatno samo pitanje vremena kad će neki od sretnika sjesti za upravljač jednog od serijskih modela.

Ivan Živković, © www.vidiauto.com


  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik