Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

Vrsta automobila
  Volkswagen Beetle Cabrio
  «Retromobil» je postao još slađi


Pojam vožnje Bube Cabrio i njene unutrašnjosti odmah se veže uz uživanje

Nova Buba Cabrio naslijedila je bezveremenski stil i šarm od svoje prethodnice, koji je zajedno sa najsuvremenijom tehnologijom upakiran u moderan dizajn. Umjesto trendovskog tvrdog krova, Buba ima platneni, mekani krov napravljen po uzoru na stari model predstavljen davne 1949. godine. U otvorenom stanju, krov se nalazi na mjestu imaginarnog C-stupa, a zahvaljujući posebnoj Z-tehnici sklapanja zauzima malo prostora, odnosno, znatno je smanjena visina sklopljenog krova i povećana preglednost straga. Za spuštanje, krov je potrebno deblokirati okretanjem ručice u prednjem dijelu krova, a za ostalo se brine elektro-hidraulički sustav kojem treba rekordnih 13 sekundi za spuštanje krova. Na prvi pogled, postupak deblokiranja krova čini se vrlo nespretnim, no nakon kratkog privikavanja sve postaje jednostavno! Čak je sve dobro funkcioniralo i na našem testnom automobilu – za koji su nas upozorili da je zbog nepažljivog rukovanja sustav deblokiranja oštećen – sve je išlo glatko.

Provjereni motori

Ponuda motora počinje s poznatim 1.4-litrenim benzinskim motorom od 75 KS, zatim slijedi 1.6-litreni agregat od 102 KS i na kraju 2.0-litreni motor od samo 115 KS, ali koji pokazuje velik dio snage pri vrlo niskim okretajima motora. Uskoro dolaze još dva motora, benzinski 1.8-litreni turbo motor maksimalne snage 150 KS i turbo-dizelski 1.9-litreni motor od 100 KS. Svi navedeni motori zadovoljavaju Euro 4 norme. U sve modele je serijski ugrađen 5-brzinski manualni mjenjač, a za model sa 2.0 motorom u opciji je i automatika sa 6 brzina i komandama na volanu za koju treba nadoplatiti dodatnih 2.500 €.

Sofisticirani sigurnosni sustav

Iako bez klasičnog roll-bara, nova će Buba Cabriolet pružati maksimalnu sigurnost svojim putnicima, i to zahvaljujući sofisticiranom sustav zaštite koji iskače iza stražnjih sjedala. Senzori roll-overa i sudara otkrivaju opasnost od prevrtanja te uključuju već spomenuti sustav nakon čega dolazi do aktivacije dviju prečki koje, zajedno s nosačem prednjeg vjetrobranskog stakla, čini aktivnu sigurnost vozila. Ovo, dakako, vrijedi samo ukoliko su putnici vezani sigurnosnim pojasom, jer, ukoliko dođe do prevrtanja, niti ovako napredan sistem zaštite ne može pobijediti zakone sile teže. Glede pasivne sigurnosti, u automobil su ugrađeni prednji i bočni zračni jastuci, te bočne stranice koje amortiziraju udarce, a od aktivnih sigurnosnih sustava nova Buba Cabriolet u serijskoj opremi ima ABS i ESP.

Unutrašnjost

Pojam vožnje Bube Cabrio i njene unutrašnjosti odmah se veže uz uživanje u vožnji. Svi modeli na prezentaciji bili su podjednako (vrlo dobro) opremljeni. Kožom presvučena unutrašnjost, radio kazetofon s CD-izmjenjivačem za 6 CD-a i odličnim zvučnicima, ručnom klimom, sustavom za prozračivanje sjedala, satom i pokazivačem vanjske temperatura ugrađenim na vrh vjetrobrana. Navedeni CD-izmjenjivač vrlo je praktičan i nalazi se iza ručne kočnice, odnosno, ispod poklopca u odmorištu desne ruke vozača. I sve ostale komande u kabini nalaze se nadohvat ruke. Upravljač je podesiv po visini i po dubini, a sjedala su dobro dizajnirana i prilagodljiva po visini, vrlo su udobna i lako se namjeste u pravi položaj. Cijeli automobil napravljen je sa ciljem uživanja u (laganijoj) vožnji, pa cijenimo udobna sjedala, a njihovo slabije držanje u zavojima nije važno. Najljepša je polagana vožnja spuštenim krovom i prozorima, što je olakšano dodatnim prekidačem kojim se mogu spustiti ili podići svi prozori. Ukoliko ste željni brze vožnje, a želite ugodnu vožnju otvorenim krovom – jednostavno morate nadoplatiti (240 €) za zaštitnu mrežu protiv vjetra.
Buba Cabrio sa 1.4-litrenim motorom do registracije stoji 22.222 eura, model 1.6 košta 23.614 €, za model s 2.0 motorom treba izdvojiti 26.144 €, model 1.8T košta 28.096 €, a turbo-dizelski agregat stoji 27.227 €.

Danijel Vukušić, © www.vidiauto.com


  auti snova
  klasika
  predstavljamo
  rabljeni
  studije


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2019 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 

Vremeplov
Lexus
Honda Civic
Alfa Romeo Muzej
Mercedes
Volvo
Citroen
Ferrari
Honda
Lotus
Maserati
Opel
Mercedes S-klase
Porsche
Renault

Zanimljivosti
Toyota na Cebitu
Sa ceste na pistu
Auto genijalci

Naj...
Najljepši automobili svijeta.
Američko ludilo

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati
O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik