Početna stranica
 
Vidiauto tražilica

testovi
  Kymco People 125 (Maraton test 2. etapa)
  Ekskluzivni maraton test, 2. etapa: 4.000 hladnih kilometara


Ukoliko se upitate kako je moguće prevesti 4.000 km po oštroj zagrebačkoj zimi, odgovor leži u fanatizmu vašeg test vozača te našim sponzorima.

Usprkos vremenskim neprilikama, testni maratonac Kymco People 125 nakupio je zajedno sa vašim promrzlim vozačem 4.000 kilometara, što je i više nego dovoljno za sumiranje prvih dojmova. Rubrika kvarovi i dalje je potpuno prazna...

Pouzdanost

Zapravo, rubrika kvarovi gotovo potpuno je prazna: neposredno prije registracije opazili smo da stražnje kočiono svijetlo ne radi. Kako provjera osigurača i sijalice nije urodila plodom, skuter smo odvezli u ovlašteni servis Karmat te ustanovili “kvar” – iskopčani strujni utikač. Naravno, bio je na krajnje nedostupnom mjestu pa se morala skidati većina oplate skutera... Za svaki slučaj, malo izolir trake osiguralo je da se utikač više ne rastavlja. I to je to. Tijekom ostalih 4.000 kilometara prijeđenih u iznimno lošim temperaturnim uvjetima skuter je radio kao urica po principu “toči i vozi”, što je izvrstan rezultat. Posebno pohvaljujemo zaštitu elektrike od vlage – niti izloženost obilnoj kiši tijekom cijele noći ne ometa jutarnje paljenje. Kvaliteta izrade na visokoj je razini: sve bravice rade besprijekorno (za razliku od nekih eminentnih Talijanskih konkurenata...), plastika dobro naliježe a i kromiranje metalnih retrovizora izgleda izdašno i trajno.

Troškovnik

Prvi servis obavljen je nakon 600 prijeđenih kilometara. Svi radovi, uključivo potrošni materijal (ulje za agregat i mjenjač) koštali su nas umjerenih 400 kuna. Registracija je nešto skuplja, sa 50% popusta stajala nas je 912 kn. Iznos je dosta viši (druga registracija koštat će oko 600 kn) zbog novih tablica, knjižica i ostalih nameta kojima država “guli” prilikom prve registracije. Drugi i treći “servis“ sveo se na promjenu ulja u pogonskom agregatu na 2.000 i 4.000 kilometara, što nam je odnijelo po sto kuna. Potrošnja goriva iznenađujuće je niska, pogotovo kada se uzme u obzir da je skuter vožen oko nula stupnjeva celzijevih sa mnogo hladnih startova. Kymco People 125 zadovoljio se sa 126,9 litara bezolovnog benzina za prijeđenih 4.000 km, što u prosjeku iznosi samo 3.15 litara na sto km. Potrošnja varira od 2.8 do 3.5 l, ovisno vozite li se lagano otvorenim cestama ili oštro po gradu. Kada se uzmu u obzir zaista dobre performanse skutera, potrošnja niža od velike većine dvotaktnih pedesetica dojmljiv je rezultat. S obzirom na dosadašnja iskustva, možemo slobodno proglasiti Kymco People 125 Best Buy skterom u klasi, koji performansama pogonskog sklopa očijuka sa Grand Prix titulom…

U vožnji

… od koje ga udaljuju neke druge osobine. Ciklistika nažalost ne prati u potpunosti performanse pogonskog agregata i izvrsnog variomatica: slabašna stražnja bubanj kočnica relikt je prošlosti i danak niskoj cijeni, a i sam ovjes ne briljira pogotovo kada se ulje u amortizerima zgusne zbog hladnoće. Prednja vilica loše upija brojne neravnine usprkos kotačima velikog promjera te snažno trese cijeli skuter, a iznad 80 km/h upravljanje postane dosta “lelujavo“. Kymco zauzvrat nudi izvrsne performanse: Bevery 200 na startu uopće mu ne bježi do nekih 40 km/h, a do 60 km/h odmakne mu za dvije-tri dužine vozila. Maksimalna brzina nešto je niža, ali dovoljna i za kraće izlete van grada: 97 km/h, s time da je ugodno održavati 85-90 km/h na samo pola gasa uz potrošnju ispod 3 litre na 100 km – izvrsno. Variomatic radi meko i tiho, kao uostalom i pogonski agregat. Sjedalo je tvrdo tapecirano, ali dovoljno veliko i za krupnijeg suvozača. Prednje halogeno svijetlo dobro osvjetljava cestu, kao i dugo svjetlo. Zvučni signal žmigavca posebno pozdravljamo – to bi smo rado vidjeli na svim skuterima/motociklima. U rijetkim toplijim danima, osjeti se omekšavanje ovjesa što nam se dopalo, budući da na neudobnost imamo najviše prigovora. Ukoliko se upitate kako je moguće prevesti 4.000 km po oštroj zagrebačkoj zimi, odgovor leži u fanatizmu vašeg test vozača te našim sponzorima.

Dodatna oprema & sponzori

Korištenje skutera pri temperaturama ispod nule ne preporučamo nikome tko želi dočekati starost bez kroničnih reuma i bolesti. Polovično rješenje postoji u obliku navlačenja više slojeva odjeće ali uz obvezno korištenje velikog vjetrobrana poput našeg tvrtke Grimeco. Cijena od 600 kuna za vjetrobran višestruko će vam se isplatiti pri hladnijem vremenu, a autor ovoga teksta usprkos svega zasigurno ne bi odvozio dio maraton testa po hladnoj zagrebačkoj zimi. Uporaba kvalitetne zaštitne odjeće podrazumijeva se, stoga zahvaljujemo tvrtki AMD Motooprema iz Čakovca koja nas sponzorira sa izvrsnom Held motociklističkom jaknom cijene (rasprodaja) od svega 900 kuna. Vodonepropusna jakna umjerenih boja sa štitnicima na vitalnim mjestima i odvojivom postavom predstavlja pravu mjeru za skutere i toplo je preporučamo svim vozačima po hladnijem vremenu. U izvrsno opremljenom dućanu u Čakovcu možete pronaći i veliki izbor ostalih moto potrepština: kožna odijela, kacige, rukavice, obuću... a sve po iznimno atraktivnim cijenama.
Prilikom nedavnog posjeta Slavonskom Brodu (test prerađene Yamahe) snažno nas se dojmila kvaliteta, estetika i zvuk ispuha tvrtke ATD Dubravčić na prelijepom Dragstaru. Stupivši u kontakt sa vlasnikom tvrtke gospodinom Dubravčićem odlučili smo zamijeniti standardni, tihi i ružnjikav ispuh sa nečim atraktivnijim. Kako ATD Dubravčić serijski ne proizvodi ispuhe za skutere nego samo za sportske motocikle, zanimalo nas je kakav će biti konačan rezultat. Moramo priznati, da smo ponovno bili vrlo ugodno iznenađeni. O estetici nećemo previše, pogledajte fotografije, ali zvuk je nevjerojatno dobro pogođen. Slobodno ćemo ustvrditi, da niti jedan skuter ne zvuči ovako dobro - čak niti Gilera Nexus koju smo nedavno imali na testu. Ugodni basevi nikada nisu prenaglašeni, glasnoća je izvrsno pogođena a kvaliteta izrade besprijekorna u svakom pogledu.
Za kraj, možemo ustvrditi da nas je People do sada besprijekorno služio – zapravo, bolje od očekivanja.Saša Kovačićek, © www.vidiauto.com

Još o testnom motociklu Kymco People 125: Ekskluzivni maraton test 1. etapa


  Aprilia Atlantic 200
  Aprilia Leonardo ST150
  Aprilia MX 50
  Aprilia RSV Mille Tuono
  Aprilia Scarabeo 100
  Beverly 250
  BMW R 1200 CL
  BMW R1200GS
  BMW R1200GS
  Derbi Boulevard 125
  EVT-168
  Gilera Nexus 500
  Gilera Runner 50 Pure Jet Racing Replica
  Harley XL883 Custom
  Kymco Bet & Win 250
  Kymco People 125
  Kymco People 125 (Maraton test 2. etapa)
  Kymco People 125 (maraton test završna etapa)
  Kymco Zing 125
  Moto Guzzi Breva 750


Novosti, Testovi, Automobili, Sport Crash test, Servisi, Cjenik

© 2018 Vidi-TO d.o.o. Sva prava pridržana. / All rights reserved.
Powered by Medianet 
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001

  Naj...
  Sve naj iz svjetske autoindustrije...
  Autogenijalci
  Velikani auto svijeta
  Auto leksikon
  Razjasnite si neke od pojmova iz svijeta autoindustrije
  Poslušaj pilu
  Zanima vas kako zvuči neki automobil
  Recenzije igara
  Recenzije najboljih automobilskih igara
  Screensaveri
  Učinite vaš desktop dinamičnijim i ljepšim
  Wallpaperi
  Vaš desktop može biti puno ljepši
  Vremeplov
  Zaplovite našim vremeplovom u povijest
  Najljepši
  Najljepši u automobilskoj povijesti
  Klasični auti
  Klasika je klasika
  Auti snova
  Automobili koje mnogi (samo) sanjaju

  Zapamti me
  novi korisnik