Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
 
Detroit motor show 2003
Detroit još nikada kao ove godine nije bio toliko napadnut studijskim automobilima. Svi americki i brojni japanski te europski proizvodaci odlucili su se necim iskazati. Uz spektakularne automobile poput Dodge Tomahawka, Forda 427 ili Cadillaca Sixteen najveca zvijezda Rolls Royce Phantom gotovo da je pao u drugi plan. On je ujedno i jedan od rijetkih serijskih noviteta koji su se uspjeli iskazati u studijskom blještavilu koje ih okružuje. Detroitski auto salon svoj vrata za publiku otvara 11. sijecnja nakon pet uvodnih dana rezerviranih samo za novinare i predstavnike auto industrije. O kakvom se spektaklu radi dovoljno govori podatak da ce izlagaci u dva tjedna potrošiti kolicinu elektricne energije kojom bi se šest mjeseci moglo opskrbljivati naselje sa 1000 stanovnika. Prošlogodišnji Show privukao je preko 750.000 posjetioca, 25.000 ljudi iz auto industrije i 6.000 novinara, dok se za ovogodišnji ocekuje premašivanje brojke od milijun posjetitelja.

Acura TSX: Sportski Accord

Americka podružnica Honde u Detroitu je predstavila svoju izvedbu novog Accorda nazvanu Acura TSX. Automobil predstavlja sredinu ponude sportskih automobila ove marke. Za pogon je zadužen 2.4-litreni DOHC i-VTEC motor koji razvija snagu od 200 KS na visokih 6800 okretaja. Osim automatskog mjenjaca s pet brzina u ponudi je i manualni sa šest stupnjeva prijenosa. Prodaja automobila zapocinje tijekom travnja.

Acura TSX - 200 KS

Aston Martin AMV8: Studijska vizija "najjeftinijeg" Astona

Studijski Aston Martin predstavlja osnovu novog modela koji bi iduce godine trebao proširiti gamu ovog proizvodaca te konkurirati s Porscheom 911 i slicnim sportskim automobilima. Ocekuje se kako ce ovaj automobil koštati neznatno preko 100.000 Eura što je oko 30% manje od trenutno najjeftinijeg Aston Martina DB7. Novi Aston proizvoditi ce se u novoj tvornici u Gaydonu (ENG), a za pogon ce se brinuti prednje smješten V8 motor obujma 4,3 litara izraden od aluminija.

Aston Martin AMV8

Audi Pikes Peak Quattro: Sportsko-terenski monstrum

Studija sportskog vozila terenskih sposobnosti svoje korijene vuce iz modela Allroad Quattro. Automobil je nazvan po jednom od najvecih planinskih vrhova u SAD-u i istoimenoj tradicionalnoj brdskoj utrci na kojoj je Audi Quattro pobjedivao osamdesetih godina. Pikes Peak opremljen je sa 4+2 sjedala, ogromnim kotacima i PAX gumama širine 295 mm, zracnim ovjesom te svom silom luksuznih i tehnoloških dodataka. Za pogon je zaslužan V8 agregat iz modela RS6 koji je doraden te razvija 500 KS. To je dovoljno za samo 5 sekundi do 100 km/h i maksimalnu elektronski ogranicenu brzinu od 250 km/h.

Audi Pikes Peak Quattro- 500 KS

BMW xActivity: Još korak do X3

BMW u Detroitu predstavlja studiju SUV, odnosno SAV(Sports Activity Vehicle) vozila nazvanu xActivity. U BMW-u tvrde da je koncept razvijen u tolikoj mjeri da je spreman za serijsku proizvodnju. Do nje ipak nece doci vec studija prezentira dizajn i tehnološke karakteristike koje ce biti sadržane u novom "malom" terenskom BMW-u X3 koji stiže ove godine. Za pogon studije je zadužen dobro poznati 3.0-litreni motor snage 231KS.

BMW xActivity - 231 KS

Buick Centieme: Buducnost monovolumena na americki nacin

Tipicna americka studija slavi sto godina renomirane tvrtke koja trenutno grca u problemima. Futuristicki monovolumen za ciji je dizajn zadužen Bertone opremljen je s tri rada sjedala i ukupno šest mjesta za sjedenje. Za pogon je zadužen 3.6-litreni V6 motor s dva turbo punjaca koji razvija 400 KS u kombinaciji s cetverostupanjskim automatskim mjenjacem. Još neke zanimljivosti: kotaci imaju dimenzije od cak 22 cola, dok se zadnji red sjedala može sklopiti elektricnim putem.

Buick Centieme - 400 KS

Cadillac Sixteen: Cudovište s 1000 KS

Koncept super-luksuznog Cadillaca razvija monstruoznih 1000 KS i to u najboljem americkom stilu: veliki obujam - velika snaga. V16 motor obujma od nevjerojatnih 13,6 litara razvijen je specijalno za ovo vozilo te se ne može pohvaliti visokom tehnološkom razinom. Na primjer u Cadillacu nisu niti razmišljali o tri, cetiri ili pet ventila po cilindru. Dovoljno je bilo dva. Automobil koji ima solidne izglede da stigne u serijsku proizvodnju trebao bi konkurirati Maybachu, Rolls Royceu i Bentleyu. I cijena ovog rucno izradenog automobila bi trebala biti u stilu s konkurencijom - preko 250.000 dolara.

Cadillac Sixteen - 1000 KS

Chevrolet Cheyenne: Tipicni Amerikanac

Chevrolet Cheyenne tipican je predstavnik americkog automobilskog razmišljanja. Veliki i mocni konceptni pick-up nazvan je po istoimenom Chevroletu s kraja šezdesetih godina. Automobil je opremljen brojnim inovativnim rješenjima koje povecavaju njegovu prakticnost. Za pogon je zadužen V8 Vortec motor obujma 6 litara opremljen turbo punjacem. Motor razvija 500 KS.

Chevrolet Cheyenne - 500 KS

Chevrolet SS: SuperSport za citavu obitelj

Studija SS ili SuperSport predstavlja moderno videnje Chevroletove sportske tradicije namijenjeno citavoj obitelji. Automobil s prostranošcu obiteljske limuzine pokrece V8 motor obujma šest litara koji razvija 430 KS. Snaga se na velike stražnje kotace (22 cola) prenosi putem automatskog mjenjaca s cetiri stupnja prijenosa. Unutrašnjost 1660 kg teškog automobila donosi sav luksuz koji možete poželjeti: od kože do DVD-a.

Chevrolet SS - 430 KS
Acura - Chevrolet
Dodge - Infinity
Lamborghini - VolkswagenAudi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001