Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
 
Detroit motor show 2003
Dodge Durango HEMI RT Concept: Brže, vece, snažnije

Brže, vece, snažnije. Na taj nacin Amerikanci razmišljaju kada su u pitanju terenska vozila. Studijski Dodge Durango slijedi upravu tu krilaticu. Automobil prema tvrdnjama iz tvrtke predstavlja konceptnu viziju iduce generacije Duranga koji na tržište stiže krajem godine te ce sa konceptnim automobilom dijeliti 85% dijelova. Pogonski stroj je tipicno Americki - V8, 5,7 litara i 345 KS uz ogroman okretni moment od 550 Nm. Automatski mjenjac ima pet stupnjeva prijenosa a unutrašnjost donosi brojne moderne tehnologije poput Bluetooth bežicnog prijenosa podataka.

Dodge Durango - 345 KS

Dodge Tomahawk: 675 km/h!!!

Najnovije studijsko cudo tvrtke Daimler Chrysler, odnosno njihove americke tvrtke Dodge zove se Tomahawk ima cetiri kotaca i mjesto za vozaca. Nedostatak sveg ostalog luksuza na koji smo u modernim automobilima navikli kompenzira njegova jedinstvena pojava i V10 motor sa 500 KS!!! Ostali podatci još su impresivniji. Ovaj "automobil" navodno bi trebao razvijati maksimalnu brzinu od 675 km/h, naravno ako se nade dovoljno hrabar vozac da to iskuša. Vozilo naime nema nikakvu kabinu te se u principu sastoji od V10 motora obujma 8300 cm3, cetiri kotaca, sjedala i upravljaca. Zaista inovativno i nešto potpuno novo.

Dodge Tomahawk - 500 KS

Ford 427: Povratak u šezdesete

Nakon Thunderbirda stiže nam još jedan "Retro Ford", za sada samo u studijskom obliku. Pet metara, deset cilindara i 590 konja nostalgije za nepopravljive ljubitelje starih dobrih vremena. V10 motor ima obujam od 7,0 litara što je mnogo i za americke pojmove. Motor je nastao preradom poznatog fordovog V8 motora obujma 4,6 litara kojemu su dodani cilindri i povecan obujam.

Ford 427 - 590 KS

Ford Model-U: "Obicna" studija

Jedna od zaista brojnih fordovih studija u Detroitu. Ime modela dolazi iz fordove povijesti (Model T i Model A). Automobil spaja svojstva gradskog automobila s voznim karakteristikama modernog SUV-a te nudi mnogobrojne individualne varijacije vanjskog dizajna i boja.

Ford Model-U

Ford's Freestyle FX Concept: Na tragu Audija Allroad

Studija Ford Freestyle FX je tipicni križanac SUV vozila i karavana, no njegova posebnost je da nije zasnovan na nekom drugom vozilu vec je prvi samostalni "crossover" model na svijetu. Automobil ce za razliku od mnogih prikazanih u Detroitu završiti u serijskoj proizvodnji, doduše u nešto izmijenjenom obliku. Za pogon je zadužen 3.0-litreni Duratec V6 motor, pogon je na sve kotace, a tri reda sjedala omogucuju udoban smještaj za šestero putnika. Treci red sjedala preklapa se elektricnim putem. Prodaja zapocinje 2004. godine, a automobil bi trebao stici i u Europu.

Ford Freestyle FX

Ford SVT F-150 Lightning: Sportski Pick-up s 500 KS

Super-sportska vizija trece generacije najpopularnijeg sportskog pick-up automobila u SAD-u impresionira svojom snagom. Ipak, sumnjamo da ce konacna izvedba koja na tržište stiže 2004 godine imati isti V8 turbo motor obujma 5,4 litara i snage 500 KS. Neobicno za americke prilike mjenjac ovog pick-up-a je manualni Tremec T-56 sa šest brzina iz aktualnog Forda SVT Mustang Cobra.

Cadillac Sixteen - 1000 KS

Infiniti FX45: Još jedan luksuzni SUV hibrid

Automobil koji spaja sportska svojstva s mogucnostima SUV-a više nije nikava senzacija. Upravo takav je i Infiniti FX45 koji na tržište SAD-a stiže još ovog mjeseca. U Nissanovoj luksuznoj podružnici potrudili su se da tržištu ponude poseban automobil koji ce pomrsiti racune Mercedesu, Lexusu i BMW-u. V8 motor ima obujam od 4,5 litara i razvija 315 KS, a slabiji 3,5-litreni V6 razvija 280 KS.

Infiniti FX45 - 280 KS

Infiniti Triant: Od svega pomalo

Futuristicka studija Triant još je jedno djelo Nissanove americke podružnice Infiniti. Automobil pokušava povezati karakteristike gotovo svih vrsta automobila. Triant tako želi biti snažan i brz poput sportskog automobila, praktican poput monovolumena, luksuzan poput velike limuzine i terenski sposoban kao pravi SUV. Unutrašnjost je koncipirana u klasicnom 2+2 stilu coupe vozila no s brojnim prakticnim pretincima i držacima. Za pogon se brine dobro poznati 5,5-litreni V6 motor u kombinaciji s automatskim peterobrzinskim mjenjacem.

Infiniti Triant
Acura - Chevrolet
Dodge - Infinity
Lamborghini - VolkswagenAudi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001