Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
 
NAIAS 2004 - Detroit
Ford: Bronco
Bronco je izgledom na tragu tipicnog americkog kamioneta, no ispod poklopca se nalazi 2,0 litarski turbo-dizel s intercoolerom i šeststupanjskim automatskim mjenjacem - i dodavanjem dušikova oksida u smjesu ("Nitro") na pritisak prekidaca, što daje trenutni boost od +50KS. Dobro dode kod pretjecanja na brdskim cesticama;-).

Ford Bronco - nitro racer

Ford: Five Hundred
Novi Fordov adut na americkom tržištu definitivno je model Five Hundred (petsto). Prostrane unutrašnjosti, velikih vanjskih dimenzija i velikog prtljažnika, zadovoljit ce potrebe mnogih kupaca obiteljskih limuzina. Ford se cak dici da putnici na zadnjem sjedalu imaju više mjesta za noge nego u Rolls Royceu. Glavna zanimljivost modela 500 nalazi se ispod poklopca i zove se trajno-varijabilni prijenos (CVT) koji ce biti u dodatnoj opremi.

Ford Five Hundred - samo za SAD

Ford: Freestyle
Iako ga u Fordu svrstavaju u klasu cross-overa, prema prvim fotografijama on više nalikuje ovecem karavanu ili omanjem terencu - liniji koja se vec udomacila na našem tržištu, a koju nam uporno prodaju kao terenac. Freestyle je izgraden na platformi koju je razvio Volvo, a namijenjen je ljudima koji "žele SUV, ali ne trebaju SUV" (završen citat).

Ford Freestyle - Prvi cross-over ove tvrtke

Ford: GT
O ovom modelu nedavno smo pisali - pa da ponovimo - za 139.900 USD bez poreza i dostave možete kupiti jedan od samo 3.500 primjeraka ovog "super-automobila" kojeg motor od 500 KS dovede i do 200 milja na sat (320 km/h).

Ford GT - 500 KS

Ford: Mustang GT
Osim na model GT, dugo se cekalo i novog Mustanga. On sada dolazi u punome sjaju, uzimajuci od svojih slavnih prethodnika samo ime i karizmu, dok je sve ostalo napravljeno "from the scratch" - iznova. Zanimljivo da se boja osvjetljenja ploce s instrumentima može mijenjati. Novi Mustang dolazi s dva motora V6 snage 200 KS i V8 snage 300 KS, i to po osnovnoj cijeni nižoj od 20.000 USD! Mljac.

Ford Mustang GT - 200-300 KS

Ford: Shelby Cobra
Ovo konceptno vozilo treci je dio Fordove "Power-trilogije". Radi se o roadsteru za dvoje ciji je znak raspoznavanja aluminijski V10 motor snage cak 605 KS! Uz težinu od 1.394 kg malo cudi što je najveca brzina "samo" 314 km/h. Unutrašnjost odiše športskim duhom i minimalizmom, a Ford se dici time što u ovom autu nema držaca za caše. Upitani hoce li Shelby Cobra ikad stici u auto salone, u Fordu su odgovorili "Vidjet cemo.".

Ford Shelby Cobra - 605 KS

Hyundai: HCD8
Ovaj vrhunski dizajnerski proizvod dizajnerskog centra Hyundai-Kia, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ciste sportske linije s naglašenim detaljima - velikom prednjom maskom i 19-colnim felgama, uz agresivno postavljeni LED farovi i kod najizbirljivijih sigurno izazivaju lagano žaljenje što se ovaj model nikad nece pojaviti u auto-salonima. Pokrece ga 2,7 litarski V6 sa turbo punjacem, a neovisni zracni ovjes prilagoduje visinu vozila brzini, u rasponu od cak 10 cm!

Hyundai HCD8 - nikada u proizvodnju

Jaguar: S-type
Ljubitelji britanskih limuzina došli su na svoje. Jaguar je proizveo još jednu konzervativnu i tradicionalnu, tipicnu i klasicnu limuzinu. Novi "Stipe" ima nešto širu prednju masku te izraženije linije prtljažnika, dok je putnicki prostor temeljito promijenjen. U ponudi ostaje veliki broj motora, a pet-stupanjski rucni mjenjac na Jaguarima - odlazi u povijest, jer ga od 2005. zamjenjuje standardni šest-stupanjski automatik. Ne cudi što je Jag odabrao Detroit za svjetsku premijeru S-typea - više od polovice prodaje tog modela ostvareno je u SAD-u.

Jaguar S-type - temeljiti redizajn

Aston Martin - Ferrari  Ford - jaguar   Jeep - Volkswagen  
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001