Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
 
NAIAS 2004 - Detroit
Jeep: Wrangler Unlimited
Jeep je predstavio novu verziju ikone i sinonima za terence -Wranglera i to s produženim osovinskim razmakom na 261,6 cm, što bi trebalo pružiti više komfora putnicima. Produženi Wrangler tek je neznatno osvježen u vanjskom izgledu a u ponudu je dodan i platneni krov. Dosadašnji Wrangler i dalje ostaje u ponudi.

Jeep Wrangler Unlimited - više mjesta straga i u prtljažniku

Kia: Spectra
Jedan od rijetkih "normalnih" noviteta na ovome auto-showu jest Kia Spectra cija prodaja pocinje polovicom godine. Dolazit ce u izvedbama s cetiri i pet vrata, a u oba slucaja nova je Spectra narasla u odnosu na prethodnika. To se posebno odnosi na prtljažnik, koji je narastao na 345 litara. Uz nove i obnovljene motore, dolazit ce i novi mjenjaci, a osnovna cijena malo ogoljenog modela nove Spectre bit ce samo 12.000 USD u SAD-u.

Kia Spectra - stiže i u Europu

Land Rover: Range Stormer
Možete biti sigurni da ovaj auto nikad necete vidjeti na prometnicama - jer nikad nece uci u serijsku proizvodnju. Linijama samo asocira na Range Rover, a vec prilikom otvaranja vrata (prema gore) postaje jasno da je svrha ovog auta opuštanje donjih mišica vilice kod posjetitelja sajma i citatelja auto-medija. Najvažnija stvar u njemu je patentirana tehnologija prilagodbe automobila podlozi "Terrain Response". Na pritisak prekidaca svi znacajni sustavi u automobilu (rad motora, ovjes, kontrola proklizavanja, kocnice, upravljac…) prilagodavaju se nekom od terena, a to su: "normalno", "snijeg/trava/šljunak", "pijesak", "kolski put" i "kamenjar".

Land Rover - Range Stormer - inovativna tehnologija

Mazda: MX - Micro Sport Concept
Vjerujte najava ovog koncepta ni po cemu ne bi zaslužila uvrštavanje u ovo izvješce da nije najave Mazde da ce do kraja ove godine na auto salonima (citaj Pariz) predstaviti konacnu inacicu pred serijsku proizvodnju. Niti terenac, niti putnicki automobil, pridjev "sportski" zaslužuje, eto, sportskim 17-colnim kotacima i 2,0 litarskim motorom snage 148 KS. Ostatak priopcenja pune rijeci kao "odvažan", "agresivan" i "nadahnut". Živi bili, pa vidjeli.

Mazda MX-Micro Sport Concept - pred serijskom proizvodnjom

Mercedes: Vision GST
Dvije godine nakon što je prvi koncept GST-a bio prikazan upravo na NAIAS-u, Mercedes u Detroit ponovno dovozi Grand Sports Tourer, doduše još uvijek kao koncept, no puno dalji od prethodnog, a puno bliži serijskom proizvodu. Uz eleganciju limuzine, obrise karavana i prostranost jednovolumena, GST ce biti medu prvim crossoverima u serijskoj prodaji. U gotovo 518 cm dugackom GST-u ima mjesta za tri reda sjedala, a nakon što se sva obore - ostaje cak 2.038 litara prostora za prtljagu!

Mercedes Vision GST - još malo pa na cestama

Porsche: Boxster Limited Edition
Slaveci pola stoljeca od pocetka prodaje legendarnog modela 550 Spyder, u Porscheu su odlucili napraviti slavljenicku seriju od 1.953 Boxstera što bi trebalo asocirati na godinu u kojoj je 550 Spyder prvi puta predstavljen. Po cijeni od 59.900 USD ovaj auto ce završiti samo u rukama kolekcionara i bogatih kalifornijskih lijecnika. Slavljenicki roadster krasi obnovljeni redni 6-cilindarski motor koji sada ima 6 KS više nego ranije (264KS).

Porsche Boxster Limited Edition - 264 KS

Volkswagen: Concept - T
Vozilo kao dušu dalo za rally Pariz - Dakar; kombinacija sportskog dvosjeda i terenca, uz velike kotace i visoki razmak od tla karakteristican za buggyje. Ovo vozilo znanstveno-fantasticnih obrisa pokrece V6 snage 241 KS, no to su ujedno i jedini dostupni konkretni tehnicki podaci o njemu. Americki kolege zakljucuju da je njegova funkcija privlacenje pozornosti na Touarega i novog Golfa.

Volkswagen Concept-T - 241 KS

Aston Martin - Ferrari  Ford - Jaguar   Jeep - Volkswagen  
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001