Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
 
2007 Frankfurt - Internationale Automobil-Ausstellung
Invazija koncepata

Gotovo da nema auto kompanije koja u Frankfurt nije došla s konceptom, vizijom razvoja svojih postojećih ili potpuno novih modela. Na slijedećim stranicama možete upoznati automobilsku budućnost, no dobar dio koncepata našao se i u našoj podrubrici "Zeleni Frankfurt" zbog svoje ekološke orijentacije. Uživajte.

Citroen: C5 Airscape
Za razliku od Cactusa, studija C5 Airscape nas je oborila s nogu. Iako su sličnosti s BMW-om 6-icom očite Airscapeu se mora skinuti kapa za styling. Ali i za hibridni pogon. No, pogađate - ništa od serijske proizvodnje. Zasad. (više detalja u novostima)

C5 Airscape

Ford: Verve
Znate li što na engleskom znači Verve? Oduševljenje, zanos. E, pa uvjereni smo kako je Fordove dizajnere prao baš takav osjećaj kada su radili novu Fiestu. Fiesta? Da, Verve je u stvari "ispitna mazga" za buduću Fiestu, a publika u Frankfurtu odlučuje što im se sviđa, a što ne. Ako se nas pita, Verve je pun pogodak. E sad, još kad bi produkcijska Fiesta preuzela barem neki od hrabrijih detalja, poput agresivne linije bočnih prozora, mali bi Ford mogao konkurirati za najljepši automobil u klasi. A što se tiče voznih osobina uvjereni smo kako će Fiesta ponovo na vrh klase. (više detalja u novostima)

Verve

Ford: Kuga
Da znaju što ime znači na hrvatskom Fordovci ne bi izabrali ovaj naziv. Ne, ne, prije bi pitali: "Croatia, where is that...Asia...?". Uglavnom, Kuga čitajte Kjuga, kako bi impresionirali komade i kako ne bi ispali seljak. Novi SUV na tržište stiže 2008. godine no model koji gledate nije finalna verzija. Doduše, ne očekujemo neke radikalne promjene ali tek toliko da znate da smo vas upozorili. SUV i Ford? Pa bilo je vrijeme. (više detalja u novostima)

Kuga

KIA: Kee
Ovako bi trebale izgledati buduće Kije. Naravno, ne baš toliko radikalno no upravo na ovom konceptu Kijin dizajnerski tim pokazuje kako oni vide budućnost brzo ekspandirajućeg korejskog branda. Po nama, prilično nedorečeno, s previše igranja detaljima preuzetima s renomiranih premium marki.

Kee

Mitsubishi: Concept-cX
Ako je Mitsubishi u nečemu majstor onda su to terenci. I u Frankfurt je stigla još jedna studija kao najava novog kompaktnog SUV-a koji se dizajnerski oslanja na svježi Mitsubishijev identitet promoviran s novim Lancerom. Naravno, ispod poklopca je moderni čisti dizlaš sa 136 KS i dva napredna filtera/katalizatora. (više detalja u novostima)

Concept-cX

Nissan: Mixim
Volite SF filmove? E pa evo vam auto za Šesti Element (Peti je bio, ne?). Ludi Mixim je namijenjen mladim vozačima koji većinu svog vremena provode za kompom - ovisnicima o internetu. Vozačevo sjedalo nalazi se u sredini između dva bočna sjedala, a volan i komande preneseni su iz PC igrica. Dakle, sjednete na sredini za volan, iza vas dva komada, ili, ako vam je draže (nama nije), još dva luda frika s naočalama, i krenete… poletit. K'o u igrici, ne. No, nemojte samo letit jer to Mixim ipak ne može iako je opremljen kombinacijom litij-ion baterija i motora/generatora. (više detalja u novostima)

Mixim


2007 IAA - STUDIJE

PRVI DIO   DRUGI DIO 

2007 IAA - PREMIJERE

2007 IAA - ZELENI FRANKFURT
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001