Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
 
 
Frankfurt 2009 - IAA

KIA: Ceed FL
Nakon tri godine uspješni ceed prolazi kroz redizajn. Pokazivači smjera su sada u retrovizoru, a potpuno je nov i izgled prednje maske. I ovdje je sada dostupan Start-Stop sistem koji potrošnju smanjuje za pet posto.

KIA Ceed FL

KIA: Sorento
Kije više nemaju veze s Kijama odprije. Nov dizajn je europski, a posljednji primjerak u nizu je Sorento. V6 serijski dolazi sa plinskom instalacijom.
Više ovdje.

KIA Sorento

KIA: Venga
Iduće godine stiže novi Kijin monovolumen. Venga, dugačka četiri metra, izgleda sasvim pristojno, a svi će motori biti opremljeni i ISG Start-Stop sustavom.

KIA Venga

LAMBORGHINI: Reventon Roadster
Nakon fenomenalnog Reventona, automobila za kojeg vam, kad ga vidite uživo, nije jasno je li riječ o automobilu ili supersoničnom bombarderu američkih zrakoplovnih snaga, stiže nam i Reventon Roadster. No teško da ćete ga vidjeti. U cijelom svijetu (većina kod Arapa) biti će ih svega 20-ak. Cijena? 1.1 milijun eura + porez.

LAMBORGHINI Reventon Roadster

LEXUS: LF-Ch
Prvi Lexusov kompakt najavljuje se ovom studijom. Serijska verzija neće izgledati baš ovako ali bi trebala preuzeti glavninu rješenja. Dimenzije su očekivane za klasu – 430 cm dužine, a bitnije je napomenuti kako Lexus namjerava u svim klasama ponuditi hibridnu verziju.

LEXUS LF-Ch

MASERATI: Gran Cabrio
Ljepotan je sada dobio i verziju za lagano lješkarenje po Saint Tropezu ili za brzu jurnjavu sa punim zvukom moćne V8-ice. Kakav kabrio!

MASERATI Gran Cabrio

MAZDA: MX-5 Superlight
Ionako lagana Miata s ovom izvedbom postaje još laganija. Ali težina je ovdje u drugom planu. Izgled je ono po čemu ćete Superlight lagano razlikovati od ostalih MX-5-ica. Ako se ikada pojavi na cesti jer ovo je još uvijek koncept.
Više ovdje.

MAZDA MX-5 Superlight

MERCEDES-BENZ: Concept Blue Zero E-Cell Plus
Elektro automobil s radijusom od 600 km! To nam pokazuje Mercedes s ovim modelom kojemu trocilindarski benzinac služi za punjenje baterija. Emisija CO2 = 32 grama! 4,22 metara dugačak automobil zahvaljujući sandwich konstrukciji podnice nudi vrhunsku prostranost.

MERCEDES-BENZ Concept Blue Zero E-Cell Plus

MERCEDES-BENZ: SLS AMG
Obožavamo legendarni Gullwing 300 SL, a SLS je na štandu zaista ostavljao dojam dostojnog nasljednika. Pazite – maksimalna je brzina ograničena na 317 km/h. A koliko bi išao bez blokade?!
Više ovdje.

MERCEDES-BENZ SLS AMG

MERCEDES : Vision S 500 Plug-in Hybrid
I Mercedes sve snažnije nastupa sa hibridima. Ova je velika S-klasa sposobna prevaliti 30 kilometara samo na struju što je odličan rezultat. Potrošnja iznosi 3.2 litre na 100 km te izbacuje 74 grama CO2 po kilometru. Je li to doista moguće, tek ćemo vidjeti.

MERCEDES Vision S 500 Plug in Hybrid

MERCEDES-BENZ: E-klasa T
Omiljeni njemački karavan, prema viđenom i prema informacijama koje smo dobili, opet je poprilično nadmašio konkurenciju. A uskoro stiže i AMG. Djeco, vežite se!
Više ovdje.

MERCEDES-BENZ E-klasa T


2009 FRANKFURT - PREMIJERE

PRVI DIO  DRUGI DIO   TREĆI DIO  ČETVRTI DIO   PETI DIO  ŠESTI DIO