Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
 
 
Frankfurt 2009 - IAA
RENAULT: Fluence
Na istočnija tržišta, ali i u Hrvatsku stiže Fluence. Sa 530 litara prtljažnog prostora i sa očekivano dobrom cijenom, Fluence bi mogao napraviti dobar posao u spomenutim dijelovima svijeta.
Više ovdje.

RENAULT Fluence

RENAULT : Twizy Z.E. Concept
Čini se kako se Renaultovim čelnicima svidio VW-ov L1. Naime, Twizy se predstavlja s identičnim konceptom sjedenja, odnosno s malim otporom zraka. Za razliku od L1 ovdje je elektropogon s performansama na razini motocikla od 125 ccm (max 75 km/h).

RENAULT Twizy Z.E. Concept

RENAULT : Zoe Z.E. Concept
4.1 metara dug Zoe pokreće 54 kW snažan elektromotor sa 225 Nm. Baterije su litij-ionske i trebale bi osigurati radijus do 160 km. Na posebnim stanicama za punjenje baterije je moguće napuniti za svega 20 minuta.

RENAULT Zoe Z.E. Concept

ROLLS-ROYCE: Ghost
Mali Rolls. Ma vraga mali! „Duh“ je prava mrcina i, pomirite se, automobil u koji vjerojatno nikada nećete sjesti ili ga posjedovati. Naime, posjetiteljima je teško bilo sjesti čak i na salonu. Ne daju Britanci.
Više ovdje.

ROLLS-ROYCE Ghost

SAAB: 9-5
Saab je u problemima, preuzima ga bitno manji Koenigsegg no ne daju se. Novi 9-5 je, kao što smo i navikli, izvedenica nečega, točnije američkog Buick LaCrossea. Hoće li se ovaj puta uspjeti nametnuti?

SAAB 9-5

SEAT: Concept IBZ
Prema svemu sudeći Ibiza dobiva i karavansku verziju. Ovo je studija, a serijski bi model moga biti otkriven već iduće godine u Ženevi.

SEAT Concept IBZ

SEAT: Leon Cupra R
Jeftiniji Golf GTI ali ništa lošiji. Cupra je zaista hot hatch kojeg treba probati da bi se uvjerili koliko je dobar. A sada je još bolji. Čak 265 KS na prednjim kotačima. Vau!

SEAT Leon Cupra R

ŠKODA: Superb Combi
Škoda je jednostavno nezaustavljiva. Kad ju je preuzeo Volkswagen mnogi su mislili kako će im najveći domet biti Felicija pa Fabia, no onda su krenuli poznati uspješni modeli. Sada smo već dogurali do Superba karavan. Obiteljska mrcina za malo love – moglo bi se pokazati odličnim.
Više ovdje.

SKODA Superb Combi

TOYOTA : Auris Hybrid
Nakon Priusa evo nam i prve izvedenice velikoserijskog automobila s hibridnim pogonom. Čast je ponio Auris koji od Priusa i preuzima elektro tehnologiju. Dovoljno za ubrzanje ispod 10 sekundi i emisiju CO2 manju od 100 g/km.

TOYOTA Auris Hybrid

TOYOTA : Land Cruiser
Pravi terenac među modernim šminkerskim "terencima" u svojoj novoj generaciji donosi još bolje off-road osobine. Dostupna u verziji s tri ili pet vrata te s jednim dizelašem snage 174 KS.

TOYOTA Land Cruiser

TOYOTA : Prius Plug-in
Prius je dobio i Plug-in verziju što znači kako ga sada u garaži možete i napuniti. U biti, njegove nove litij-ionske baterije, i to za samo sat i pol. S time imate dovoljno snage da cca. 20 kilometara vozite samo na struju (do čak 100 km/h najveće brzine).

TOYOTA Prius Plug-in


2009 FRANKFURT - PREMIJERE

PRVI DIO  DRUGI DIO   TREĆI DIO   ČETVRTI DIO  PETI DIO  ŠESTI DIO