Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
 
74eSalon de l'automobile - Geneve
Ponajveća svjetska sajamska institucija na polju automobila došla je do svojeg 74. izdanja. Ženeva i ove godine izgleda glamuroznije i bogatije nego ikada, a u prilog tome govore i brojke. Više od 60 svjetskih i europskih premijera i više od 1000 izloženih automobila 2004. će privlačiti pažnju gotovo 700 tisuća posjetitelja. No, bogatstvo i glamur Ženeve i nije tako sjajno kako se na prvi pogled čini. Recesija u automobilskoj industriji je i dalje vrlo snažno prisutna, a to je vidljivo i po tome da se među 60 spomenutih premijera uguralo samo nekoliko automobila za koje se smatra da će igrati veću ulogu na tržištu (poput Audija A6 ili Peugeota 407). Uglavnom dominiraju koncepti ili manje važni automobili. Ipak, i oni su dovoljan magnet za publiku. Dovoljno je reći: neki od ovih automobila mogu ploviti, pa čak i letjeti. Recesija, što je to?

A:Level: Volga V12 Coupé
OVidjeli smo ga i prošle godine, ali nikako nam ne izlazi iz glave. Ukoliko želite automobil za kojim će se svi okretati, jedan od izbora je i A:Levelova prerada ruske Volge. Coupé izvedba prastare linije ispod poklopca motora krije V12 motor iz BMW-a 850. No tu sličnosti ne prestaju. Dapače - u prometnoj dozvoli piše da je pred vama BMW 850Csi s prerađenom karoserijom! 5,6 litarski motor snage 380 KS ubrzava do stotke za 6,3 sekunde, a najveća brzina iznosi 250 km/h. Nažalost onaj ženevski je ujedno i jedini primjerak koji će se ikad proizvesti.

A-Level Volga V12 Coupe - unikat

Alfa Romeo: Crosswagon
Ovim modelom Alfa Romeo najavljuje svoj povratak na tržište vozila s pogonom na sva četiri kotača. Crosswagon bi trebao objediniti sportske performanse koje se očekuju od jedne Alfe, uz poslušno ponašanje na izletima izvan asfalta. Osobitost ovog auta, čija prodaja počinje u drugoj polovici godine jest čak trostruki diferencijal.

 Alfa Romeo Crosswagon - ponovno na sva četiri

Aston Martin: DB9 Cabrio
Snovi pretočeni u gotovo dvije tone lima , plastike i plemenitih materijala. Nova potencijalna zvijezda za najbolje stojeću klijentelu ispod lima skriva moćan V12 motor obujma šest litara. 450 KS je dovoljno za maksimalnu brzinu veću od 300 km/h i ubrzanje do 100 km/h ispod pet sekundi.

Aston Martin DB9 Cabrio - 450 KS

Audi: A6
Novi A6 duži je 13 cm (492), viši je jedan (146cm), i širi pet centimetara (186 cm) od svog prethodnika, dok mu je međuosovinski razmak povećan za 8,3 cm na 284 cm. Već na prvi pogled uočava se jedinstvena maska koja krasi ili će krasiti nove modele Audija. U ponudi je pet motora snage od 140 do 335 KS. Prodaja počinje u travnju.

Audi A6 - gotovo pet metara

Bentley: Arnage
Marke poput Bentleya ne izdaju nove automobile dvaput godišnje, pa je predstavljanje limuzine Arnage poseban događaj. Zamislite o kakvom se autu radi kad u Bentleyu za njega kažu da je to "auto za ceremonije". U odnosu na raniji model povećan je međuosovinski razmak za čak 45 cm što putnicima daje još više prostora za luksuz. Za opisati unutrašnjost i opremljenost ovog vozila bilo bi potrebno puno više mjesta, nego što ga ovdje imamo na raspolaganju. Pokreće ga 6,75 litarski V8 motor snage 400 KS.

 Bentley Arnage- više prostora za luksuz

Bertone: Jet 2 concept
Jet 2 kako mu i ime kaže, napravljen je u čast modela Jet iz 1961. a osnovna platforma posuđena je od Aston Martina DB4 GT. Cilj ovog vozila bilo je vidjeti može li se proizvesti "vozilo po narudžbi" od osnovnog modela, a da se zadrže sve homologacijske osobine.

Bertone Jet 2 concept - čast modela iz 1961.

BMW: Serija 5 Touring
Dimenzijama 484 × 185 × 149 cm novi je karavan serije 5 veći u svakom pogledu od automobila kojeg zamjenjuje, no upotrebom laganih materijala, novi je model 50 kg lakši od prethodnika. Prtljažni prostor velik je, zavisno od rasporeda od 535 do 1.650 L što je 125 L više od dosadašnjeg modela. Serija 5 Touring u europske auto-salone ulazi na jesen ove godine.

BMW Serije 5 Touring - do 1650 litara prtljage

A-Level - BMW   Castagna - Fuore Design  Hyundai - Lancia   Mazda - Nissan   Opel - Rover   Seat - Volvo  
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001