Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
 
2008 Detroit - North American International Auto Show
NAIAS, odnosno North American International Auto Show, nije najveći svjetski auto salon, niti po posjećenosti niti po veličini izložbenog prostora, no svakako je jedan od najznačajnijih. Jer ovdje, u centru američke automobilske moći, početkom godine počinje otkrivanje aduta. Glavnina je, razumljivo, rezervirana za američke auto brandove, no Europljani, Japanci ali i Kinezi svaki puta dolaze sve jači. Prvih pet dana rezervirano je za novinare i razne manifestacije, a od subote, 19. do nedjelje, 27. siječnja u Cobo centru mogu uživati svi. Očekuje se oko 800.000 posjetitelja.

Cadillac: CTS Coupe Concept
Vrlo traženi Cadillac CTS dobio je i coupe izvedbu. Ok, još uvijek je riječ o studiji no sve upućuje na to kako je ovo finalni izgled CTS Coupea.

Cadillac CTS Coupe Concept

Cadillac: Provoq
Još jedna verzija E-Flex platforme zove se Provoq. No, ovdje nije riječ o diesel motoru već o gorivim ćelijama u suradnji s elektro motorima. Napredan pogon omogućuje mu apsolutno CO2 čistu autonomiju od čak 483 km s time da veliki SUV postiže i solidne performanse - 8.5 sekundi za ubrzanje i najvećih 160 km/h. Uz to i dobar dio unutrašnjosti je napravljen od recikliranih materijala. Još jedan izvrstan E-Flex model.

Cadillac Provoq

Chrysler: Eco-Voyager
Još jedan od američkih zelenih modela. Chrysler ovako zamišlja čisti obiteljski prijevoz s potpisom One-Box-Design. Više od samih Li-ionskih baterija, generatora i ostalih zelenih elemenata svakako intrigira izgled gdje će mnogi pomiješati prednji i stražnji kraj.

Chrysler Eco-Voyager

Dodge: ZEO Concept
Ratnik! To je naša prva asocijacija na ZEO (Zero Emissions Operation). Ludi Dodge dolazi s borebnim stavom, naplacima veličine 23 inča ali i elektro motorom od 200 kW, što je kao 270 KS klasičnog motora. U Dodgeu tvrde kako ZEO može prevaliti čak 400 km s jednim strujnim punjenjem.

Dodge ZEO Concept

Ferrari: F430 Bio Fuel
Da i Ferrari razmišlja zeleno pokazali su s modelom F430 čiji je motor posebno pripremljen za gorivo E85 etanol s kojim je snaga porasla s 490 na točno 500 KS. Eko karakter se očituje i u zelenkastoj metalik boji. Zasada je ovo samo studija no nije isključena i serijska proizvodnja.

Ferrari F430 Bio Fuel

Ford Explorer Concept: Explorer Concept
Ovako, ili barem nekako ovako, bi trebala izgledati slijedeća generacija popularnog Explorera. No pustimo izgled i pogledajmo motor. Zanimljivo, ima samo 4 cilindra za što Ford tvrdi kako je budućnost. Dvolitreni motor koristi provjereni europski recept: direktno ubrizgavanje i turbo punjač. Snaga iznosi 275 KS uz 380 Nm okretnog momenta. Alternativu ipak predstavlja V6 sa 340 KS, a Ford tvrdi kako oba motora troše 20% manje od V8 uz iste performanse.

Ford Explorer Concept

Ford: Verve sedan concept
Verve je nova Fiesta. Iako se ni ona dosad nije ukazala, Ford je već predstavio treću, limuzinsku izvedbu. Zanimljivo, agresivno, atraktivno... no mi još čekamo Fiestu.

Ford Verve sedan concept


2008 NAIAS - STUDIJE

PRVI DIO   DRUGI DIO  TREĆI DIO 

2008 NAIAS - PREMIJERE
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001