Početna stranica
 
Vidiauto tražilica
 
2007 New York International Automobile Show
Iz New Yorka: Tomislav Kotnik

Tomislav Kotnik ispred ulaza na NY Auto Show
Čak četiri velika auto salona imaju Sjedinjenje Američke Države. Ništa čudno jer Amerika je ipak automobilsko tržište broj jedan u svijetu. Uz Detroit, kojim tradicionalno početkom godine otvaramo auto sezonu, tu su još Chicago, L.A. ali i svake godine sve utjecajniji salon u New Yorku. Prisjetimo se, upravo su ovdje predstavljeni jedni od najvažanijih automobila svih vremena poput Mercedes-Benz Gullwinga ili Ford Mustanga. Iako se stanovnici Velike Jabuke muče s katastrofalnim parkiranjem te radije umjesto svog automobila uzimaju taxi ili koriste poznati Metro, novi modeli automobila ih itekako privlače. I ne samo njih, jer se na salonu u New Yorku ove godine očekuje rekordan broj posjetitelja pa se tako već i prije samog otvaranja pred ulazom tiskalo nekoliko tisuća ljudi. Najveći interes u Jacob Javits Centeru vladao je oko novog Hummera H3 Alphe te upravo oko štandova europskih i japanskih brandova, posebice Infinitija i Lexusa. Od Amera, oduševio nas je štand Dodgea, a od modela posebno treba istaknuti Fordov Pick-Up F-150 Foose koji uživo zaista izgleda moćno. Sve ove automobile, kao i ostale premijere predstavljene u našoj reportaži, možete i komentirati na našem forumu te glasati u našoj anketi na naslovnici. I da, U NY-u je proglašen i World Car of The Year, Lexus LS 460.

Audi: S5
Nakon što je svijetu predstavio svoj novi coupe model u Ženevi, Audi je S5 doveo i u Ameriku gdje, naravno, očekuje puno veću prodaju modela S5 u odnosu na A5. Amerikanci, naime, nemaju problema s potrošnjom goriva ali niti s financijama. Jednostavno obožavaju europske premium brandove s čim više konja. Stoga ne treba čuditi kako je ponajviše pitanja novinara i publike Audijevim hostesama bilo: «Kada dolazi RS5 izvedba?». Više o samom modelu pročitajte ovdje.

Audi S5

Bentley: Brooklands
Što reći za Bentley osim...savršenstvo! Novi Brooklands Coupe definitinvo će se naći na listi želja bogatih američkih crnačkih Hip-Hop zvijezda koje će svoje želje bez problema i realizirati. Stoga Brooklandsa uskoro očekujte u novim Hip-Hop spotovima.

Bentley Brooklands

BMW: Serija 5
Dovedite u SAD bilo kakav auto iz Njemačke i Ameri će ga kupovati bez pitanja! Posebice vole Mercedes i BMW, a Bavarci su im pripremili redizajniranu 5-icu. Estetske izmjene su tek minimalne, a ispod poklopca krije se novi redni šest cilindrični motor.

BMW - serija 5

Buick: LaCrosse Super
Buick je nakon 50 godina oživio ime Super kako bi označio novo doba ekskluzivnih modela. Ime Super koristit će se samo za najrafiniranije i najjače Buick modele, a prvi među njima, LaCrosse Super, pod poklopcem skriva 5.7 litreni small block sa 300 KS i 438 Nm. Dovoljno za ubrzanje od 5.7 sekundi.

Buick LaCrosse Super

Callaway: C16 Corvette
Reeves Callaway je u Veliku jabuku dovezao tjuniranu Corvette kabrio sa 616 KS i 790 Nm okretnog momenta. Za one kojima je to previše nudi se i verzija sa "samo" 560 KS. Jači model u Americi će koštati 120.000 bucksa.

Callaway - C16 Corvette

Ford: F150 Foose Edition
Od kako se tjuner Chip Foose povezao s Fordom Amerikanci su dobro znali kako je pitanje vremena kada će na scenu stupiti ultra Ford. Prvi Fooseov projekt je ovaj Truck, a riječ je o najbržem F-150 modelu, bržem i od moćnog SVT Lightninga. Foose ima 22 inčne naplatke, 5.4 litreni Triton V8 sa 450 KS i 678 Nm okretnog momenta. To je manje od Dodge RAM-a SRT10 no isti se prestao proizvoditi 2006. tako da je F-150 Foose postao najjači Pick-Up na tržištu.

Ford - F150 Foose Edition

Ford: Shelby Mustang GT500KR
Ljubitelji modernog Mustanga, evo vam KRalja! Iza oznake GT500KR krije se potpis slavnog Carola Shelbya koji je prije 39 godina predstavio Shelby Cobru iste oznake. Ovdje je riječ o najjačem Mustangu svih vremena s 5.4 V8 motorom najveće snage 540 KS i s 691 Nm okretnog momenta. Poboljšan ovjes i karbonski poklopac motora dio su serijske opreme, no valja požuriti jer će Ford proizvesti svega 1000 ovih super brzih Mustanga.

Ford - Shelby Mustang GT500KR


2007 New York International Automobile Show

PRVI DIO   DRUGI DIO  TREĆI DIO

2007 New York International Automobile Show - studije
Audi:A7 Sportback

Aerodinamikom do povoljnije potrošnje
Doking XD - HR elektroautomobil!
Kočenjem do dodatne snage

Rezervni dijelovi - original ili kopija?
Kabrioleti 2009
Priprema automobila za proljeće
Najjeftiniji auto

Vozači kojih marki su najarogantniji, najbahatiji i „nefer“ na cesti?
Alfa Romeo
Audi
BMW
Honda
Porsche
Citroen
Fiat
Ford
Jaguar
Jeep
Lexus
Mazda
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Mercedes
Arhiva Rezultati


O nama
Prijavi u bookmark
Vidiauto kao prva stranica
Uvjeti korištenja
 • Auto servisi
 • Talijani, Nijemci, Japanci, Francuzi... Koji je najbolji?
 • Najbolji automobili svih vremena
 • Formula 1, Rally, NASCAR
 • Kupnja - gdje i kako?
 • Ponuda – potražnja

  Svi forumi

 • Zanimljivosti
  Najluđi prometni znakovi
  Usporedni test - 4 monovolumena
  Svi auti godine kroz povijest
  Svi kabrioleti dostupni u Hrvatskoj
  Staklena tvornica Volkswagena u Dresdenu.
  Automobili i filmovi

  Auto saloni
  Geneva 2004
  Detroit 2004
  Frankfurt 2003
  Geneva 2003
  Detroit 2003
  Paris 2002
  Zagreb 2002
  Geneva 2002
  Detroit 2002
  Bologna 2001
  Essen 2001
  Geneva 2001
  New York 2001
  Frankfurt 2001
  Tokio 2001